Чемпіонат світу з футболу: цікаві факти про мундіаль

З 14 червня по 15 липня в Росії проходить 21-й чемпіонат світу з футболу. Радіо «Люкс ФМ» вирішив розповісти про декілька цікавих фактів цієї грандіозної  світової події.

Вже зараз можна  спостерігати за цікавою історичною подією - чемпіонатом світу з футболу 2018, який відбувається на території Росії. Футбольні змагання почались 14 червня та триватимуть майже місяць. За Кубок чемпіона змагаються збірні команди із 32 країн світу. І хоча Україна цього року не попала на чемпіонат, дивитись його все ж цікаво.

Ось декілька цікавих фактів з історії чемпіонату світу, аби познайомитись з ним ближче та довести, що життя без футболу - просто неможливе.

Цікаві факти про чемпіонат світу з футболу:

1. Кубок світу з футболу проходить раз у чотири роки. Перший раз турнір відбувся у 1930 році в Уругваї та був присвячений століттю незалежності цієї країни.

2. Першим українцем, який забив гол на чемпіонаті світ у 1966 році, став Валерій Поркуян.

3. Єдиною командою, яка брала участь у всіх чемпіонатах, є збірна Бразилії. За всю історію футболісти цієї команди забили і найбільше голів - 210. Також Бразилія 5 разів вигравала ЧС.

4. Найбільше червоних карток арбітри роздали на ЧС 2006. У 64 матчах мундіалю арбітри вилучили 25 гравців.

5. Чемпіонат світу є популярнішим за Олімпійські ігри.  Як приклад, у 2006 року фінал дивилася дев'ята частину від усього населення планети.

6. Найбільше виходів до фіналу ЧС за всі роки мала збірна Німеччини.

7. Чемпіонат світу 1986 року став тріумфом аргентинського нападника Дієго Марадони. На цьому чемпіонаті він забив у ворота збірної Англії свій знаменитий гол «рукою Бога».

8. Найбільшу кількість ігор на чемпіонатах світу зіграв німець Лотар Матеус - 25. Він взяв участь в 5 чемпіонатах.

9. У 2010 році зіркою мундіалю став німецький восьминіг Пауль. Він правильно спрогнозував переможців шести матчів.

10. У 1958 році вперше в історії матчі чемпіонату світу транслювалися на весь світ.

11. У 1970 році легендарний Пеле став єдиним футболістом в історії, який перемагав на трьох чемпіонатах світу.

12. В 1950 році Індія відмовилась їхати на ЧС, оскільки гравцям заборонили грати босими.

13. Після завершення чемпіонату світу гравці та команди отримують спеціальні нагороди ФІФА - «Золотий м'яч», «Золотий бутс», «Золота рукавичка».

14. Команда, яка виграє ЧС, отримує Трофей Кубку світу ФІФА. Він виготовлений з 18-каратного золота, на основі гравіруються назви країн, збірні яких здобували титул, починаючи з чемпіонату світу 1974.

Джерело


Фото:

Нашi партнери