Херсонські лікарі завоювали срібні нагороди у змаганнях з футболу УФАМ

У м. Дніпро пройшов другий чемпіонат України з футболу серед лікарів 45 + .

У перших змаганнях «Мастерс» (так ще її називають цей турнір), що 20 травня 2017 року відбулися у містечку Вишневе Київської області за участі лікарів з Києва, Рівного, Вінниці, Івано-Франківська, Дніпра та Чернівців, чемпіоном стала збірна Київщини.  збірна Івано-Франківська на другому місці, Вінниці – на третьому.

У другому чемпіонаті взяли участь  6 команд з 11 регіонів України. У цих змаганнях дозволялось об’єднуватися з сусідніми областями. Тому збірна команда Херсонщини була поповнена  ще двома лікарями з Одеської області. Грали команди  на спортивному майданчику розміром 40 х 30 м. На полі грали 6 польових гравців і один воротар.

У групових  змаганнях херсонська команда «Причорномор’я  спочатку виграла у команди лікарів з Харкова (3:0),  потім -  у господарів чемпіонату «Придніпров’я», яка складалася  ізі лікарів Дніпра і Запоріжжя  (2:1).

Зайнявши перше місце у своїй групі,  команда «Причорномор’я» у фінальному поєдинку зустрілася з минулорічним чемпіоном  - збірною командою Київської області.

 Основний час закінчився  внічию (2:2.): все вирішили післяматчеві пенальті, де точніше були  кияни (3:1). Вони і стали  другий рік  поспіль чемпіонами. Херсонська команда   у складі:  Борис Іванов (лікар-терапевт, Херсон), Володимир  Тамазликарь (хірург, Гола Пристань), Валерій Баранов (хірург, Каховка), Геннадій Гомон (головний лікар, Нижні Сірогози), Олександр Кайфель (патологоанатом, Нижні Сірогози) завоювала срібні нагороди

Довідка.
Українська футбольна асоціації медиків (ГО «ВО УФАМ» створена у 2013 році і  є дійсним членом Всесвітньої медичної футбольної федерації.
 Метою ГО «Всеукраїнське об’єднання «Українська футбольна асоціація медиків» є сприяння спорту в удосконаленні і підтримці національних і міжнародних зв’язків серед медичних працівників, реалізація соціальних проектів та покращення обміну медичним досвідом з іншими вітчизняними та іноземними медичними організаціями та асоціаціями.
За час існування ВО УФАМ було відкрито осередки асоціації у АР Крим, Київській, Хмельницькій, Івано-Франківській, Вінницькій, Рівненській, Львівській, Чернівецькій, Херсонській та Одеській областях, де проведені товариські зустрічі з місцевими командами лікарів. Планується відкриття осередків ВО УФАМ у всіх областях України.
За свою доволі нетривалу історію, команди українських лікарів взяли участь у десятках турнірів, як на внутрішній, так і на міжнародній арені, провела сотні матчів, отримавши велику кількість відзнак і нагород. 

За матеріалами ЗМІ


 


Фото:

Нашi партнери