У Новій Каховці закінчився чемпіонат з футзалу, присвячений пам’яті Олега Філатова

13-14 січня 2018 року в м. Нова Каховка в спортивному  залі «Будівельник» за підтримки громадської організації «Федерація футболу у м. Нова Каховка» та відділу у справах сім’ї, молоді, фізичної культури та спорту Новокаховської міської ради, відбувся VII щорічний чемпіонат Нової Каховки з футзалу серед аматорських команд, присвячений пам’яті Олега Пилиповича  Філатова.

У змаганнях взяли участь вісім команд, 7 з яких з Нової Каховки: «Алмаз», «Локомотив»,  «Таврія»,  «Енергія-ветерани», «Легіон», «Голландець», «Шахтар»,  та команда «Титан»(с. Чорнянка).

На урочистому відкритті турніру 13 січня з привітальними словами звернувся перший заступник міського голови та керівник ГО «Федерація футболу у м. Нова Каховка»  Леонід Чурсинов, який привітав спортсменів с новорічними та різдвяними святами, побажав їм чесної і безкомпромісної гри за право отримати бажаний кубок.

Всі команд-учасників були розбиті на дві групи «А» і «Б» для ігор за «круговою схемою», далі команди, які посіли в своїх групах 3-4 місця, розіграли між собою за «кубковою схемою» – «Малий Кубок». Таким же чином, з команд, що зайняли 1-2 місця в групах, визначилися призери «Великого Кубка» і переможець всього турніру.

Група «А» була представлена наступними командами: «Алмаз», «Титан»,  «Локомотив» та «Шахтар».

Результати ігор:  Титан - Алмаз  4:4,  Локомотив - Шахтар  2:5,  Алмаз - Локомотив  5:1,   Титан - Шахтар  7:4,  Титан - Локомотив  6:1,  Алмаз - Шахтар  3:9.

Група «Б»: «Голландець», «Таврія», «Легіон» та «Енергія-ветерани».

Результати ігор: Таврія - Легіон  5:5,  Голландець - Енергія-ветерани  8:2,  Голландець - Легіон  10:4, Таврія - Енергія-ветерани  6:2, Легіон - Енергія-ветерани  3:2, Голландець - Таврія  2:3.

За підсумками групового турніру в півфінал «Великого Кубка» вийшли: «Титан», «Шахтар», «Голландець» і «Таврія». А команди «Алмаз»,  «Локомотив», «Легіон» та «Енергія-ветерани» вже змагалися за «Малий Кубок».

У неділю, 14 січня, відбулися ігри плей-офф обох Кубків.

Результати «Малого кубка» такі:
1/2 фіналу: Алмаз - Енергія-ветерани  7:2,  Легіон - Локомотив  5:2.
Гра за III місце: Локомотив - Енергія-ветерани  8:3.
Гра за І місце «Малого Кубка»:Алмаз - Легіон  6:2.

Ігри «Великого Кубка»:
1/2 фіналу: Титан - Голландець  5:3,     Шахтар -  Таврія  4:4 (пенальті . Шахтар - Таврія  2:1).
Гра за III місце:Таврія - Голландець  4:3.
Фінал «Великого Кубка»: Титан -  Шахтар  6:3.

У  результаті переможцем «Великого Кубка-2018» стала команда «Титан», а «Малого Кубка-2018» – «Алмаз».

Нагороду «Кращий Бомбардир» отримав Валерій Доля (Шахтар, 11 м’ячів).  Нагорода «Кращий воротар» -  Дмитро Панчук  (Титан). «Кращий гравець» - Владислав Колосов  (Титан).

А також були індивідуальні подарунки  кращим гравцям в командах від технічного партнера турніру компанії SELECT отримали  Олександр Перевертайло (Енергія-ветерани), Денис Позняков (Локомотив),  Сергій Ратушний (Легіон),  Артем Данковський (Алмаз),  Дмитро Зелінський (Голландець),  Володимир Бижко (Таврія),  Євген Соколан (Шахтар),  Вадим Россохатий (Титан).

Довідково. Олег Філатов народився 10 березня 1947 року. З дитинства захоплювався футболом, грав на позиції лівого крайнього захисника. З жовтня 1963 року  виступав в новокаховській «Енергії», куди його зовсім юного запросив тренер В.  М. Григор’єв. Вже в 1964 році 17-річний Олег взяв участь в іграх першості області і попереднього турніру чемпіонату республіки. Чотири сезони виступав за основний склад «Енергії»  в класі «Б». З жовтня 1970 року до серпня 1971року  брав участь в першості Запорізької області в складі команди «Енергія»  (м. Бердянськ). З серпня 1971 року по листопад 1972 року – учасник першості Миколаївської області в складі першотравневого «Спартака» (тренер Л. Г. Кравицький). З листопада 1972 року по серпень 1974 року  гравець новокаховської «Енергії». Олег Філатов – триразовий чемпіон Херсонської області, володар Кубка області (1974), переможець першості області ДСТ «Авангард» (1973, 1974).  В останні роки життя Олег Пилипович присвятив себе тренерській роботі з юнацькими командами. Серце цієї чудової людини перестало битися 4 листопада 1999 року.
Не порушуючи прийнятих і встановлених традицій «пам’ятати, шанувати і поважати», вихованці та друзі гравця і тренера новокаховського ФК «Енергія» Олега Філатова продовжують кожен раз – на початку року, збиратися в аматорські команди, самоорганізовуватися в єдині дружні спортивні колективи і брати участь в щорічному, вже VII за рахунком, відкритому турнірі з футзалу, який залишив значний слід в футбольній історії Нової Каховки. 

Джерело: НК Онлайн


Фото:

Нашi партнери