У Новій Каховці плануют побудувати водноспортивний комплекс

У Новій Каховці планують побудувати сучасний водноспортивний комплекс, аналогічний тому, що збираються збудувати в Коломиї більше ніж за 200 мільйонів гривень.

Рішення про створення нового комунального підприємства «АкваСпорт» прийняла Новокаховська міськрада. «Потреба у новому КП пов’язана з нашими намірами побудувати в місті сучасний водноспортивний комплекс, — пояснив секретар міськради Олександр Лук’яненко. — Оскільки нині змінилося законодавство, а комусь необхідно займатися замовленням проектно-кошторисної документації, підготовкою і реєстрацією майбутнього об’єкта. Звісно, задарма робитися нічого не буде, і щось цей проект коштуватиме нашій громаді».

За його словами, за основу Нова Каховка планує взяти готовий проект водноспортивного комплексу, що хочуть збудувати у Коломиї. «Ми практично домовилися з його проектантами. Десь на 90% ми хочемо взяти цей проект, лише трохи його доопрацюємо і далі запускатимемо процес. Зі свого ж боку ми збираємося максимально опрацювати все це з громадою. Будемо проводити громадські слухання, щоб не було найменших приводів для спекуляцій», — додав Олександр Лук’яненко.

Збудувати водноспортивний комплекс під назвою «Н2О» у Коломиї Івано-Франківської області справді планують до 2019 року. Відповідно до проектно-кошторисної документації вартість будівництва складає 214,6 мільйона гривень. Комплекс включатиме зали боротьби, боксу, тренажерний, ігровий з трибунами для глядачів, чотири закриті тенісні корти (один із них з трибунами), гребну залу для байдарок і каное, малий басейн для навчання дітей плаванню, конференц-залу.

До речі, у Новій Каховці нині всього діє близько 20 комунальних підприємств. Щоправда, в листопаді 2017 року була припинена державна реєстрація КП «Новокаховський водно-спортивний комплекс «Нептун».

Джерело:Новий день


Фото:

Нашi партнери