Херсонці взяли участь у Всеукраїнській Колосіаді серед сільських, селищних голів, їх заступників і старост

З 22 по 25 червня 2017 року в місті Скадовську на навчально-спортивній базі «Скадовськ» Всеукраїнського фізкультурно-спортивного товариства «Колос» агропромислового комплексу України за сприяння  Комітету Верховної Ради України з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту та туризму відбулися змагання Всеукраїнської Колосіади серед сільських, селищних голів, їх заступників і старост, присвяченої Дню Конституції України, а також Всеукраїнські фінальні  змагання сільських школярів під девізом «Хто ти, майбутній олімпієць?» з важкої атлетики та Всеукраїнські фінальні змагання з футболу серед команд дівчат на першість та Кубок «Золотий колос України» ВФСТ «Колос» АПК України 2017 року.

У урочистому відкритті «Колосіади», яке відбулося 23 червня на стадіоні «Колос» у рамках  програми відзначення  Міжнародного Олімпійськими дня  взяли участь представники 21 області України, усього близько 1000  спортсменів, тренерів, суддів, офіційних осіб, журналістів.

Учасників вітали: голова Оргкомітету Колосіади, голова ВФСТ «Колос» АПК України Олександр Мендусь начальник управління з питань фізичної культури і спорту Херсонської облдержадміністрації Юрій Семченко, заступник голови ВФСТ «Колос» АПК України Михайло Вінтоняк, голова Скадовської районної державної адміністрації Віктор Турік, Скадовський міський голова Олександр Яковлєв,

Виконавчий директор Херсонського обласного відділення НОК України Луїза Кірсанова звернулася до присутніх з привітанням від  Президента НОК України Сергія Бубки,

Після урочистого відкриття усі його учасники та глядачі спільно разом з нагоди Міжнародного Олімпійського дня пробігли по легкоатлетичним доріжкам стадіону олімпійську стадію і розійшлися по місцям проведення змагань. Усі бажаючі узяли участь у олімпійських забігах на 50 метрів (дошкільнята), 500 метрів (молодші школярі), 1000 метрів (старші школярі та дорослі).На футбольному полі юні футболістки змагалися у жонглюванні м’ячем, а на центральній площі відбувся конкурс малюнку на олімпійську тематику. Усі переможці та призери олімпійських конкурсів були нагороджені призами Херсонського обласного відділення НОК України.

Збірна команда Херсонщини, яка змагалася у Всеукраїнській Колосіаді серед сільських, селищних голів, їх заступників і старост, була представлена 15 спортсменами з 6 районів області у трьох видах спорту – волейболі, футзалі та шахах, а взагалі у програмі були змагання з 8 видів спорту, у тому числі також з більярду, дартсу, гирьового спорту, настільного тенісу та шашок. Всього у змаганнях  взяли участь 285 спортсменів з 19 областей України.

Херсонську область представляли Чорнобаївський сільський голова Білозерського району Ігор Дудар, Кочубеївський сільський голова Високопільського району Іван Дударь, Новосеменівський сільський голова Іванівського району Олександр Дурман, Григорівський сільський голова Чаплинського району Сергій Кліщевський, голова Високопільської райдержадміністрації Сергій Старух, заступник Чорнобаївського сільського голови Білозерського району Євгеній Родіонов, Виноградівський сільський голова Цюрупинського району Сергій Шматенко (усі волейбол), Червономаяцький сільський голова Бериславського району Олександр Вороний, Архангельський селищний голова Високопільського району Володимир Гриньок, Іванівський селищний голова Іванівського району Віктор Дебелий, Новомиколаївський сільський голова Іванівського району Юрій Калініч, Воскресеньський сільський голова Іванівського району Володимир Нудьга, Асканія Нова селищний голова Чаплинського району Віталій Свінціцький, Михайлівський сільський голова Нововоронцовського району Віктор Довгий (усі футзал) і Благодатненський сільський голова Скадовського району Василь Козак  (шахи).

Не дивлячись на те, що девізом змагань був олімпійський слоган «Головне не перемога, головне – участь!», до перемоги прагнули усі учасники, хоча багатьом з них за п’ятдесят, а то й за шістдесят.

У підсумку команда Херсонської області  стала  призером  тільки у волейболі, здобувши бронзові нагороди і випередивши 7 команд. При чому у півфіналі та матчі за третє місце грали фактично вп’ятьох: Олександр Дурман у другому матчі отримав  серйозну травму – розрив меніска, але мужньо брав участь у іграх, хоча ледь рухався майданчиком з лангетом на коліні – заміни у команди не було, а грати уп’ятьох у волейболі правила забороняють.

У футзалі Херсонщина  сьома з 10 команд, а в шахах – шоста  з 15 учасників.



На урочистому закритті Колосіади  волейбольна команда Херсонської області,  крім бронзових медалей, Кубка і дипломів ще отримала грошовий приз від народного депутата України Федора Негоя, який також матеріально заохотив усіх призерів змагань з волейболу і футзалу.

Спеціальними призами Оргкомітету були відзначені херсонські  волейболісти, які мужньо, з травмами  дограли до кінця, це – Сергій Старух та Олександр Дурман.

Спеціальними призами від голови федерації шахів Херсонської області, депутата Херсонської міської ради Віталія Богданова були нагороджені всі учасники змагань з шахів і шашок, у тому числі і Благодатненський сільський голова Скадовського району Василь Козак.

Крім спортивної складової, як основної мети Всеукраїнської Колосіади, Оргкомітет провів засідання «круглого столу» з головами об’єднаних територіальних громад сіл і селищ, їх заступниками і старостами, сільськими і селищними головами та їх заступниками.

Учасники змагань активно долучилися до обговорення шляхів розвитку фізичної культури і спорту в умовах адміністративно-територіальної реформи в Україні.


Фото:

Нашi партнери