Розроблено критерії ведення здорового способу життя, розвитку спортивної інфраструктури для оцінки роботи регіонів

Фахівці Державної служби молоді та спорту України розробили критерії визначення умов ведення здорового способу життя, розвитку спортивної інфраструктури для оцінки роботи з розвитку галузі в регіонах.
Критерії розроблено на виконання Протокольного рішення за результатами засідання Громадської гуманітарної ради під головуванням Президента України від 30 вересня 2010 року.

Зокрема, критеріями визначення умов ведення здорового способу життя, розвитку спортивної інфраструктури в показниках рейтингу оцінки роботи Ради міністрів АРК Крим, обласних, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій з урахуванням потреб вразливих груп населення, у тому числі інвалідів, є такі показники: 
-  обсяг видаткової частини бюджетів на програми з фізичної культури і спорту (у відсотках); 
-  рівень залучення дітей віком 6-23 років до занять в дитячо-юнацьких спортивних школах до загальної кількості населення відповідного віку (у відсотках); 
- кількість введених в експлуатацію спортивних споруд, у тому числі з урахуванням потреб інвалідів (одиниць).

Оцінка проводиться на підставі результатів державної статистичної звітності з фізичної культури і спорту за формою 2-ФК щорічно до 25 березня.
Розроблені критерії вже увійшли частково до постанови від 9 червня 2011 року № 650 (пункт 44. Площа земельних ділянок, наданих під будівництво інфраструктурних об'єктів, з розрахунку на одиницю населення кв.м).


Фото:

Нашi партнери