Двом херсонцям-паралімпійцям призначено президентську стипендію

Указом  Президента України   від 23 лютого 2012 року №  141/2012 «Про призначення стипендій Президента України для видатних спортсменів із паралімпійських і дефлімпійських видів спорту та їх тренерів» двом  херсонцям  Володимиру Туркову і Наталії Урсуленко – чемпіонам Європи 2011 року з легкої атлетики,   призначено зазначену стипендію  у розмірі 7 тисяч гривень.
Довідка. Турков Володимир Володимирович (18.09.1983) – заслужений майстер спорту України з легкої атлетики. З 2006 року - член національної збірної команди України. У складі національної збірної команди посів перше місце на чемпіонаті Європи в Болгарії (2007 р.), третє місце на чемпіонаті Європи в Італії (2008 р.) та друге місце на чемпіонаті світу в Туреччині (2008 р.), чемпіон  ХХІ літніх Дефлімпійських ігор 2009 року (Китай). Сьогодні Володимир готується до участі у Дефлімпійські іграх 2013 року, до змагань його готує заслужений тренер України Сергій Сергєєв. Нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня.
Урсуленко Наталія Миколаївна (30.06.1985) –  заслужений майстер спорту України з легкої атлетики (метання диску  та штовхання ядра), член збірної команди України, бронзова призерка ХХІ Дефлімпійських ігор 2009 року (Китай). Нагороджена орденом «За мужність» ІІІ ступеня.У складі збірної команди країни готується до участі у Дефлімпійських іграх 2013 року. До змагань її готує заслужений тренер України Олексій Тималаєв.
Наталя та Володимир закінчили Херсонське вище училище фізичної культури, зараз є студентами 4-курсу факультету фізичного виховання та спорту Херсонського державного університету. Працюють спортивними інструкторами в Українському центрі «Інваспорт».


Фото:

Нашi партнери