Міжнародний турнір ім. Я.Г.Куценка з важкої атлетики

24 липня  розпочався  Міжнародний турнір пам'яті заслуженого майстра спорту Якова Григоровича Куценко у рамках чемпіонату України з важкої атлетики до 23 років та чемпіонату України серед спортивних клубів. Зранку змагалися дівчата, тож до урочистостей над вечір вже було визначено кращих спортсменок жіночої статі.

Урочистий парад пройшов у районному будинку культури. Серед почесних гостей - заслужений тренер України, представник Державної служби молоді та спорту України Олександр Довгич (м. Київ),  олімпійський чемпіон 1976 року з важкої атлетики, дворазовий чемпіон світу, заслужений майстер спорту СРСР  Юрій Зайцев,  генеральний секретар Федерації важкої атлетики Борис Лобко, голова обласної федерації важкої атлетики, головний суддя змагань Іван Діденко, керівники районних органів державної влади та місцевого самоврядування.

З вітальним словом  виступив міський голова О.Гавриш, який зазначив, що турнір є визначною подією для міста, його славні спортивні традиції є прикладом для молоді.

Міська влада завжди вболівав за спортсменів міста, започаткувавши стипендії для кращих з них, підтримуючи всі добрі спортивні починання. Й цьогоріч стипендії отримують майстри спорту України з важкої атлетики, члени національної збірної України - Гурінова Світлана, Єфімчук Надія, Пономаренко Олексій, Пустоварова Ганна та чемпіон України з кульової стрільби Губар Олександр.

Під час урочистостей міський голова також вручив премії кращим спортсменкам турніру двом Ганнам - Козенко і Пустоваровій, ученицям Скадовської спортивної філії, тренери Пастух Павло Васильович і Галина Іванівна.

Дівчати й справді стали героїнями турніру їх результати вивели команду Херсонської області на друге місце, перше посіли спортсменки Луганська, учасниця їх команди побила 4 рекорди України, що утримувалися 11 років у власній ваговій категорії.

Свято важкої атлетики триває, йдуть виступи хлопців. Незабаром буде визначено кращих важкоатлетів України.

Довідка. Яков Григорович Куценко -і заслужений майстер спорту, заслужений тренер СРСР, суддя міжнародної категорії, срібний призер чемпіонату світу, дворазовий чемпіон Європи, чотирнадцятиразовий чемпіон Радянського Союзу, володар десяти світових та п’ятдесяти трьох всесоюзних рекордів.
Турнір  започаткований Федерацією важкої атлетики України у 1987 році. За більш як чверть вікову історію на його помостах свою силу демонструвало багато видатних спортсменів сучасності. Нинішнього року у змаганнях візьмуть участь більше 200 важкоатлетів практично з усіх областей України та з дружньої Молдови.

Більше фото http://www.skadowsk.kherson.ua/news_city.php


Фото:

Нашi партнери