Близнюків-талісманів чемпіонату Європи з футболу 2012 року зватимуть Славек та Славко.

У суботу, 4 грудня, на спеціальних церемоніях, що проходили у Варшаві й Києві, було офіційно оголошено, що талісманам Євро-2012  надані імена.

Славек і Славко - так відтепер кличуть двох персонажів, що представляють Польщу й Україну -  господарів чемпіонату Європи по футболі 2012 року.

Самі талісмани, розроблені за замовленням УЄФА аниматорами відомої кинокомпании Warner Brothers, були представлені ще 16 листопада у Варшаві. Тоді ж були запропоновані три варіанти їхньої назви: Славек і Славко, Шемко й Стримко, Клемек і Ладко. Відверто говорячи, не всім у Польщі й Україні запропоновані варіанти здалися вдалими. Але як би там не було, вболівальникам треба було зробити вибір.

Протягом двох тижнів на офіційному сайті УЄФА проводилося голосування за кращий варіант імен для талісманів, також уболівальники могли зробити свій вибір у точках відомої мережі фаст-фудов, що є одним зі спонсорів Євро-2012. А тим часом талісмани зробили вояж по вісьмох містах Польщі й України, які будуть приймати матчі чемпіонату Європи. Вболівальники в цих містах теж мали можливість проголосувати за імена талісманів.

Славек і Славко - ці імена із самого початку виглядали найбільш кращими із запропонованих. У підсумку вони й набрали 56 відсотків голосів - 14 100 респондентів віддали перевагу саме цьому варіанту, повідомив учора делегат президента УЄФА з питань Євро-2012 Франтішек Лавринець. Напевно, цей вибір сподобався президентові ФФУ Григорію Суркісу, що не дуже давно в жарт помітив, що йому більше подобається варіант Славек-Славко, тому що його сина кличуть В'ячеслав.

Результати голосування були такими:
Славек і Славко - 56%
Шємко і Стрімко - 29%
Клемек і Ладко - 15%


Фото:

Нашi партнери