Свято гандболу в Херсоні

5 листопада 2010 року у приміщенні ДЮСШ №5 м. Херсона відбулась перша гра, а 6 листопада - друга гра першого туру ІІ етапу Жіночої Суперліги, де херсонські гандболістки - гравці команди «Дніпрянка-Університет» приймали на своєму майданчику дворазового чемпіона України - клуб «Смарт»/«Спарта» з Кривого Рогу.

Гра видалась важкою для обох суперників, рахунок часто змінювався на користь то однієї, то іншої команди. Херсонські дівчата продемонстрували високий професіоналізм та величезне бажання перемогти. Однак, гандболістки криворізького клубу втримали лідуючі позиції. Тож, гра завершилась з рахунком 27:28 на користь гостей.

Другий ігровий день завершився  з рахунком 26:30 на користь «Спарти»/ «Смарту».

«Результат гри прогнозований. Першою стала команда, яка на сьогодні є об’єктивно сильнішою, - зазначив головний тренер «Дніпрянки» Михайло Милославський, - у складі «Спарти» 5 гравців національної збірної команди, у «Дніпрянки» - 2. Наші дівчата молодші за віком. Але, незважаючи на  ряд труднощів, на 75% команда виконала поставлені завдання, не вистачило концентрації до кінця гри та майстерності молодим гравцям».

Як розповів тренер «Дніпрянки» Борис Милославський, до чемпіонату України команда серйозно готувалась під час літніх тренувань. Після того вже встигла здобути перемогу на молодіжних іграх України. Успішно зіграла І тур чемпіонату, де обіграла київський «Спартак», а це 4 місце минулого чемпіонату та «Податкову академію» - бронзових призерів минулого чемпіонату. Найстарший гравець «Дніпрянки» - Вікторія Борщенко, 1986 р.н., наймолодша – Вікторія Бельмас - 1993 р.н. Дівчата представляють різноманітні збірні країни від національної до молодіжної. «Отже, з впевненістю можна сказати, що в команді зібрано еліту українського гандболу», - зазначив Б. Милославський.

Херсонські вболівальники активно підтримували свою команду. Вболівав за наших дівчат і міський голова Володимир Сальдо. Коментуючи гру гандболісток, він зазначив: «Дівчата справжні бійці. Вони продемонстрували справжній характер. Видно роботу тренера, видно командну гру, злагодженість і підтримку між гравцями. Гра видалась нелегка, до самого її завершення зберігалась інтрига. Звісно, суперник у херсонок був серйозний, тож за таку самовіддану гру дівчата заслуговують на повагу». Володимир Сальдо подякував гандболісткам за чудову гру, вони ж, у свою чергу, подякували міському голові за постійну підтримку. На згадку спортсменки подарували В.Сальдо великий фотоколаж із власним зображенням.

Чемпіонат України стартував наприкінці вересня 2010 року у м. Бровари, у травні 2011 року стануть відомими остаточні результати турнірної таблиці.
2010 рік є ювілейним для «Дніпрянки»: 20 років представництва на високій арені херсонського гандболу, 15 років клубу.


Фото:

Нашi партнери