Підсумки VIII турніру з футзалу пам’яті Олега Філатова

12-13 січня 2019 року  у Новій Каховці в спортивному залі «Будівельник» відбувся VIІI щорічний відкритий турнір з футзалу серед аматорських команд, присвячений пам’яті тренера та гравця команди «Енергія» О.П. Філатова. 

У змаганнях взяли участь 8 команд: «Таврія», «Нова Каховка»,  «Таврія U18»,  «Енергія-ветерани», «Норма», «Голландець», «Шахтар» (всі з Нової Каховки) та команда «Колос» (с. Чорнянка). 


Турнір, який проходить за підтримки громадської організації «Федерація футболу м. Нова Каховка» та відділу у справах сім’ї, молоді, фізичної культури та спорту Новокаховської міської ради, відкрив перший заступник міського голови та голова «Федерації футболу Нової Каховки» Леонід Чурсинов, який привітав спортсменів з новорічними та різдвяними святами, побажавши чесної і безкомпромісної гри за право отримати «Кубок О.П. Філатова». 

У суботу 12 січня 8 команд-учасників були розбиті на дві групи «А» і «Б» для ігор за круговою схемою Далі команди, які посіли в своїх групах 3-4 місця, розіграли між собою за круговою схемою «Малий Кубок». А команди, які зайняли 1-2 місця в групах, розігрували між собою «Великий Кубок» за кубковою схемою, або у «плей-оф» - два півфінали, матч за третє місце та фінал.

Група «А» була представлена наступними командами: «Голландець», «Шахтар»,  «Нова Каховка» та «Норма». Результати ігор:  Голландець – Шахтар 6:2;  Нова Каховка – Норма 5:5;  Голландець – Нова Каховка 7:1; Шахтар – Норма 2:3; Нова Каховка – Шахтар 6:2;  Голландець – Норма 6:5.

Група «Б»: «Колос», «Таврія», «Таврія U18» та «Енергія-ветерани». Результати ігор:  Таврія – Колос 3:2;  Таврія U18 –  Енергія-ветерани 4:4;   Колос –  Таврія U18 11:2;  Енергія-ветерани –  Таврія 2:7;   Колос – Енергія-ветерани 6:2;   Таврія – Таврія U18 11:1.

За підсумками групового турніру в півфінал «Великого Кубка» вийшли: «Колос», «Норма», «Голландець» і «Таврія».  А команди «Шахтар»,  «Таврія U18», «Нова Каховка» та «Енергія-ветерани» вже змагалися за «Малий Кубок».

У неділю 13 січня відбулися ігри «Малого Кубку» та плей-офф «Великого Кубку». Результати «Малого Кубка» такі: команда-дебютант «Нова Каховка» отримує «Малий Кубок» та посідає загальнокомандне 5 місце у турнірі.

Ігри «Великого Кубка»:  1/2 фіналу: Колос –  Голландець 0:3; Норма –  Таврія 1:4;  Гра за III місце: Колос – Норма 4:3;  

Фінал «Великого Кубка»: Голландець – Таврія 2:4. У результаті переможцем «Великого Кубка 2019 року» стала команда «Таврія», а «Малого Кубка-2019» – команда «Нова Каховка».

Також були вручені індивідуальні подарунки кращим гравцям в командах від технічного партнера турніру компанії SELECT:

Нагороду «Кращий бомбардир» отримав Ярослав Прокопчук (Нова Каховка), який забив 9 м’ячів у ворота суперників. Нагорода «Кращий воротар» вручена Артему Сердюку (Таврія). Нагороду «Кращий гравець» турніру отримав Вадим Россохатий («Колос»).

Довідка: Олег Пилипович Філатов народився 10 березня 1947 року, вихованець новокаховського футболу, грав на позиції лівого крайнього захисника. З жовтня 1963 року  виступав в новокаховській «Енергії», куди його зовсім юного запросив тренер В.М. Григор’єв. Вже в 1964 році 17-річний Олег взяв участь в іграх першості області і попереднього турніру чемпіонату республіки. Чотири сезони виступав за основний склад «Енергії» в класі «Б». З жовтня 1970 року по серпень 1971 року брав участь в першості Запорізької області в складі команди «Енергія» (м. Бердянськ). З серпня 1971 року по листопад 1972 року – учасник першості Миколаївської області в складі першотравневого «Спартака» (тренер Л.Г. Кравицький). З листопада 1972 року по серпень 1974 року – гравець новокаховської «Енергії». Олег Філатов – триразовий чемпіон Херсонської області, володар Кубка області (1974), переможець першості області ДСТ «Авангард» (1973, 1974). 
В останні роки життя Олег Пилипович присвятив себе тренерській роботі з юнацькими командами. На жаль, серце цієї чудової людини перестало битися 4 листопада 1999 року. Не порушуючи прийнятих і встановлених традицій «Пам’ятати, шанувати і поважати», вихованці та друзі гравця і тренера новокаховського ФК «Енергія» О.П. Філатова продовжують, кожен раз  на початку року збиратися в аматорські команди, самоорганізовуватися в єдині дружні спортивні колективи і брати участь в щорічному, вже 8 за рахунком, відкритому турнірі з футзалу пам’яті Олега Пилиповича, який залишив значний слід в футбольній історії міста Нової Каховки.



Фото:

Нашi партнери