У Херсоні пройшов відкритий Кубок області з ушу

26-27 жовтня 2018 року  у м. Херсоні на базі спеціалізованої школи І - ІІІ ступенів №57 відбувся відкритий Кубок Херсонської області з ушу. Змагання проводилися за трьома розділами ушу: таолу, саньшоу та туй шоу. 

У змаганнях взяли участь близько 200 учасників з м. Херсона, Миколаєва та Одеси. Команду Херсонського дитячо-юнацького клубу фізичної підготовки №4 представляли керівники гуртків відділення єдиноборств -  Олександр Бережний, Сергій Мунтяну, Іван Корнєв та відділення дзюдо  Анатолій Батманов.

За результатами змагань командні місця розподілилися наступним чином:

І місце – команда відділення єдиноборств ДЮКФП № 4  м. Херсон

ІІ місце – команда відділення дзюдо ДЮКФП № 4  м. Херсон

ІІІ місце – команда м. Миколаєва.

Вихованці ДЮКФП №4 продемонстрували свою майстерність, силу, швидкість, витривалість, спритність та волю до перемоги.

Довідково. Ушу – у буквальному значенні «бойове мистецтво». Ця назва найчастіше вказує на китайські єдиноборства або сучасне спортивне ушу. Традиційне ушу відрізняється від спортивного цілями та задачами, адже в спортивному ушу найголовніше перемога на змаганнях, тоді як в традиційному ціллю є шлях самовдосконалення. Є декілька розділів ушу, в яких на турнірах сперечаються за перемогу – саньда (саньшоу) й дуйлянь (таолу). Першим позначають двобій в рингу, тобто це вільний контактний поєдинок; другий – комплекс рухів, визначених наперед, з акробатичними елементами, театральністю виконання тощо. Існують сотні стилів ушу.
В Україні це єдиноборство визнано на офіційному рівні. Даний неолімпійський вид спорт не входить до програми Всесвітніх ігор, однак представлений на Всесвітніх іграх з єдиноборств. В Україні  розвитком китайського бойового мистецтва займається Українська федерація ушу.


 


Фото:

Нашi партнери