Херсонці завоювали золоту і бронзову нагороди на відкритому чемпіонаті Європи з бойового самбо

13-14 жовтня 2018 року у м. Острава (Чехія) відбувся відкритий чемпіонат Європи з бойового самбо серед юнаків (2002-2003, 2004-2005 рр.н.),  юніорів (2000-2001 рр.н.) та дорослих (1999 р.н. і старше),  У змаганнях взяли участь 220 спортсменів з 13 країн, у тому числі з України.

За підсумками змагань збірна команда України виборола перше командне місце на чемпіонаті Європи з бойового самбо серед дорослих і юнаків, друге місце -  збірна Молдови, третє - збірна Польщі.

Серед команд юніорів  на  першому місці - Україна, на другому - Молдова, на третьому - Франція.

Спортсмени України завоювали загалом  57 медалей (29 золотих, 16 срібних і 12 бронзових,

У складі збірної команди України брали участь і представники Херсонської області - вихованці спортивного клубу «Шторм» м. Херсон (керівник клубу Володимир Тимченко).
Херсонці завоювали на чемпіонаті  золоту і бронзову нагороди. Так, Данило Сумський посів перше місце серед юніорів у ваговій категорії  57 кг і став чемпіоном Європи, виконавши при цьому  норматив майстра спорту України.

Руслан Петрин, який виступав  серед юнаків 2004-2005 рр.н., став бронзовим призером у ваговій категорії  45 кг.

Тренер вихованців і керівник клубу «Шторм» Володимир Тимченко  і призери  чемпіонату поділилися  враженнями  виданню «Херсонський вісник»:

- Звісно, як і будь-якому тренеру, мені хотілося б побільше медалей, побільше перемог. Якщо було б два перших місця, я був би абсолютно щасливим. Але у нас був план-мінімум – потрапляння та п’єдестал. Ми свій план виконали. Більш того, у нашому клубі вже є другий майстер спорту. А тепер іще й перший чемпіон Європи.

Руслан Петрин, чемпіон Європи: «Я запам’ятав, як важко було на чемпіонаті Європи: і перемоги, і поразки. А в цілому цей чемпіонат Європи мені запам’ятався чудовими емоціями. Я і далі буду старатись та тренуватись, аби в подальшому вигравати».

Данило Сумський, бронзовий призер: «Я поїхав з метою стати першим – і я став першим. Дуже важкий був бій. Чемпіонат Європи – це дуже великий досвід. А ще – великі емоції. Коли підняли мою руку, це було класно!»




 


Фото:

Нашi партнери