Ювілейний шаховий турнір пам’яті заслуженого тренера України Валерія Войнаревича відбувся в Каховці

 З 8 по 16 вересня 2018 року  у м. Каховка в шаховому клубі каховського Палацу культури «Меліоратор» відбувся ювілейний Х відкритий міський турнір з шахів, присвячений пам’яті заслуженого тренера України Валерія  Олексійовича Войнаревича.

Змагання, що проводились у рамках заходів з нагоди відзначення Дня фізичної культури і спорту та 227-ї річниці з дня заснування м. Каховки, були організовані Федерацією шахів м. Каховки спільно з відділом у справах молоді та спорту Каховської міської ради, при організаційній підтримці відділу культури міської ради.

Спонсорську підтримку для нагородження призерів турніру надала вихованка Валерія Олексійовича – міжнародний гросмейстер, почесна громадянка Каховки Наталія Жукова.

В ювілейному турнірі взяли участь 38 шахістів різного віку з Каховки та Нової Каховки, серед яких майстер ФІДЕ Микола Гриценко та три кандидати у майстри спорту з шахів.

Першість визначалась за швейцарською системою з 11 турів  та контролем часу 20 хвилин на партію кожному з учасників за міжнародними правилами гри у швидкі шахи (рапід) з рейтинговим жеребкуванням.

Спортивна боротьба протягом усієї турнірної дистанції була напруженою та безкомпромісною. Відсоток нічийних партій склав менше 12%, при 88% результативних партій.

У підсумку переможцем шахового турніру пам’яті заслуженого тренера України Валерія Войнаревича 2018 року став вихованець видатного тренера, каховчанин, майстер ФІДЕ Микола Гриценко з результатом 10 очок з 11-ти  можливих.

Одразу два учасники набрали по 9 очок. За кращими додатковими показниками срібним призером турніру став минулорічний переможець, кандидат у майстри спорту Максим Усанов (Каховка), бронзовим – представник новокаховської шахової школи Володимир Єгоров. 

У заліку серед ветеранів кращий результат показав каховчанин Віталі Янюк. Друге місце серед ветеранів - у новокаховчанина Володимира Гули, а третє - у каховчанина, кандидата у майстри спорту Євгенія Лозовича.

Кращий результат на жіночій дошці у каховчанки Оксани Бердникової, другий – у кандидата у майстри спорту Олени Маковецької з Каховки, третій – у Марії Тимченко з Нової Каховки.

У заліку серед юнаків кращими були Ростислав Надєєв, Денис Здольник та Богдан Лукін, а серед дівчат – Поліна Бабій, Єва Тишковець та Поліна Пишна. Усі вони - вихованці відділення шахів ДЮСШ Каховської міської ради (тренери-викладачі Артур Ралко та Микола Гриценко).

За підсумками турніру переможці та призери турніру в усіх категоріях були нагороджені почесними грамотами і медалями від організаторів та цінними винагородами від міжнародного гросмейстера Наталії Жукової.

Попереду у каховських шахістів нові змагання. Вже 22 вересня в шаховому клубі МПК «Меліоратор» о 10.00 стартує «Кубок Каховського шахового клубу – 2018».


Фото:

Нашi партнери