50 днів до початку Юнацьких Олімпійських ігор-2018!

Вже через 50 днів у столиці Аргентини – Буенос-Айресі – стартують ІІІ літні Юнацькі Олімпійські ігри. 

У світовому престижному форумі, що триватиме з 6 по 18 жовтня, візьмуть участь 3998 юних атлетів - 1999 хлопців та 1999 дівчат - з 206-ти країн світу. Спортсмени віком 15-18 років розіграють 241 комплект нагород у 32 видах спорту.

Вже відомі деталі церемонії відкриття ЮОІ-2018: вперше в сучасній олімпійській історії урочистості відбудуться не на стадіоні, а на відкритому майданчику у центрі міста, отож будуть доступні для всіх охочих. Оргкомітет обрав для цієї мети одну з головних архітектурних пам’яток аргентинської столиці – Обеліск.

У церемонії будуть задіяні близько 2000 людей, у тому числі 350 артистів, музикантів та техніків всесвітньовідомого шоу-театру Fuerza Bruta. Кульмінацією яскравого шоу традиційно стане парад країн-учасниць та запалення Олімпійського вогню.

Нині вогонь крокує країною – його естафета розпочалася 24 липня. За цей час він відвідає велику кількість знакових туристичних місць Аргентини, серед яких водоспад Іґуасу, курортне місто-порт Мар-дель-Плата, льодовик Періто-Морено та пам’ятник національному прапору Аргентини в Росаріо. Загалом Олімпійський вогонь здолає відстань у 14 тисяч кілометрів.

Наразіа триває боротьба за перепустки на ЮОІ-2018 – ліцензійний відбір буде завершено 31 серпня.

Відвідування Юнацьких Олімпійських ігор буде безкоштовним для вболівальників, однак для цього необхідно попередньо пройти процедуру онлайн-реєстрації, що доступна на сайті buenosaires2018.com, та отримати спеціальний електронний браслет.


Фото:

Нашi партнери