FIFA: Жіночий футбол. Рейтинг збірних - червень 2018. Україна на 24 місці!

22 червня 2018 року Міжнародна федерація футбольних асоціацій опублікувала оновлений рейтинг національних жіночих збірних команд.

Згідно з новим рейтингом FIFA збірна Україна піднялася на три пункти і тепер займає 24 місце. Нагадаємо, що за останні три місяці наша збірна провела чотири поєдинки: на початку квітня «жовто-сині» здобули переконливу перемогу над хорватами 3:0 та зазнали мінімальної поразки в Данії - 0:1.

Наступним випробуванням для України стали два домашні матчі з лідерами групи: у матчі з Данією наші дівчата поступилися 1:5, а іже через пару днів сенсаційно обіграли Швецію - 1:0.

Саме ця перемога дала змогу національній збірній за останні три роки підняти свої показники у рейтингу одразу на три пункти.

Свої показники у світовому рейтингу дізналися і наші суперники у відбірковому етапі Кубку світу 2019: Швеція - 11 (-2), Данія - 13 (0), Угорщина - 45 (0), Хорватія - 53 (-1).

Після виходу з першої десятки вперше за останні десять років Японія швидко повернулася до верхніх ешелонів. Після перемоги на Кубку Азії позиції Японії укріпилися на 6 місці.

Лідерство утримують футболістки США. Одразу за ними відбулися певні зміни: Німеччина (2  місце, +1), Франція (3, +2), Англія (4-е, +2), Канада (5, +1).


Фото:

Нашi партнери