Родина Федорових із Херсона - у п’ятірці найспортивніших родин України

У княжому місті Володимирі-Волинському протягом 15-17 червня 2018 року проходив фінал Всеукраїнського фестивалю «Мама, тато, я – спортивна сім’я».

За Кубок спортивного фестивалю змагались  20 спортивних сімей із 20 областей України: Вінницької, Волинської, Дніпропетровської, .Донецької, Житомирської, Запорізької, Івано-Франківської, Київської, Кіровоградської, Миколаївської, Львівської, Одеської, Полтавської, Рівненської, Сумської, Тернопільської, Харківської, Херсонської, Хмельницької, Чернігівської.

Захід проводився Міністерством молоді та спорту України, Всеукраїнським центром фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх», на Волині – за сприяння Волинського центру «Спорт для всіх» та міського голови Петра Саганюка.

Організацію чудового спортивного сімейного свята у Володимирі-Волинському взяли на себе працівники управління освіти, молоді та спорту, відділу культури і туризму, центру позашкільної освіти.

Гостей на древній володимирській землі вітати керуючий справами виконавчого комітету Володимир-Волинської  міської ради Наталія Прогонюк та в.о. директора Всеукраїнського центру фізичного здоров’я «Спорт для всіх» Тарас Заруда.

Пісенні та хореографічні дарунки спортивним сім’ям підготували вихованці зразкової студії вокального співу ЦПО «Ладомир» та гімнастичної студії ДЮСШ.
У ході спортивного фестивалю команди з неймовірним азартом бігали, стрибали та долали усі перепони в рамках спортивних естафет «Мисливець», «Єралаш», «Смуга перешкод», «Флорбол», які поєднували в собі спорт, розваги та здорове суперництво, відповідали на питання інтелектуальної вікторини на спортивну тематику.

За підсумками  змагань бронзовим призером стала родина Андрущенків  (тато Олег, мама Анна, син Ростислав  з Харківщини (с. Шарівка Валківський район) , яка набрала однакову кількість балів з господарями (129 балів), поступившись лише за додатковими показниками. 

Тож срібні нагороди спортивного фестивалю виборола  сім’я Костюків (тато Юрій, мама Тамара і син Мирослав) з міста Володимира-Волинського  (Волинська область).  Сім’я Костюків, до речі, цьогоріч виборола перемогу на змаганнях «Тато мама я – спортивна сім’я. Волинь 2018» та «Казкова родинна ліга Супер UA ЗАХІД 2018».

Переможець  Всеукраїнського фестивалю «Мама, тато, я – спортивна сім’я» 2018 року -  родинна команди Савчуків  (тато Андрій, мама Тетяна і син Тимур) з шахтарського міста Вугледар Донецької області (149 балів).

Відзначимо, що родина Савчуків бере участь у змаганнях «Мама, тато, я – спортивна сім’я» з 2009 року, і тричі виїжджала на фінальний Всеукраїнський етап. Кожного разу – з новою дитиною (умови фестивалю обмежують вік дитини – до 10 років): у 2012 році тато Андрій, мати Тетяна разом із сином Микитою посіли 4 місце, у 2016 році з дочкою Анастасією – 3 місце, і в минулому 2017 році з 8-річним сином Тимуром – нарешті здобули бажану перемогу.

Херсонську область на Фестивалі представляла сім’я Федорових (тато Леонід, мама Олена, дочка Анастасія - учениця Херсонської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 54 з поглибленим вивченням іспанської та інших іноземних мов). Команда виступила достойно, боролася за призове місце до останнього За підсумками всіх випробувань увійшли у п’ятірку найспортивніших сімей України, програвши родині із Сумської області, яка зайняла 4 місце лише 1 бал і 9 балів бронзовому призеру - родині Андрущенків з Харківщини.

До речі, сім’я Федорових вже представляла м. Херсон у 2012 році в обласному етапі змагань «Тато, мама, я - спортивна сім’я» і стала одним із призерів обласного етапу, але тоді у складі сім’ї виступав син Віталій. А цього року взяла участь донька -  Анастасія.

Подарунки, грамоти, медалі та кубок переможцям та призерам вручали: заступник директора Всеукраїнського центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Юлія Данилевська, директор Волинського обласного ЦФЗН «Спорт для всіх» Володимир Новосад і головний суддя змагань, начальник управління освіти та молоді та спорту В'ячеслав Петрук.

Слід додати,  це вже ХIV фестиваль організований Всеукраїнським ЦФЗН «Спорт для всіх». Три роки (2008, 2014, 2018) фестиваль відбувався у місті Володимирі-Волинському.





 


Фото:

Нашi партнери