Всеукраїнська велогонка «Легендарна тачанка» 2011

З 30 квітня по 2 травня в Каховці та Новій Каховці відбулись Всеукраїнські змагання з велосипедного спорту «Легендарна тачанка» серед юнаків та дівчат 1995-96, 1997 р.н. та молодші. У змаганнях взяли участь команди з АР Крим, Молдови, м.Миколаєва, Нової Каховки, Каховки (всього понад 70 чоловік).   

30 квітня
 пройшла групова гонка на 40 та 60 км, яка проходила в районі монумента «Легендарна тачанка» по трасі на Васильївському шосе.  
1 травня у м. Нова Каховка відбулась індивідуальна гонка на 10рпкм.
2 травня учасників Всеукраїнських змагань з велосипедного спорту серед дівчат та юнаків приймала Каховка. У центральній частині міста проводились гонка-критеріум за маршрутом (по колу): вул. К.Лібкнехта, К.Маркса, Кірова та Набережна.

Така гонка вважається однією з самих видовищних у змаганнях – велосипедисти на кожному другому колі сперечаються за призові місця, виборюючи, таким чином, залікові бали для перемоги у загальному заліку. Юні велосипедисти продемонстрували високі швидкості на дистанції та запеклу боротьбу на фінішних ділянках.

Змагання розпочалися гонкою-критеріумом серед дівчат, яким необхідно було подолати 6 кіл (8,5 км). Переможцем тут стала спортсменка з м.Сімферополя Аліна Гуменюк. 

Молодшим юнакам (1997р.н. і молодші) необхідно було подолати 16 кіл (25,2 км). Перемогу тут святкував Денис Морозов (м. Сімферополь.). 
Серед  юнаків старшої вікової групи (1995-96 р.н.), яким необхідно було подолати 26 кіл (36,4 км)  дистанції переміг Віталій Захарін (м. Сімферополь).   

Після завершення гонки-критеріуму на площі біля Школи мистецтв відбулась урочиста церемонія нагородження учасників велогонки у кожному виді трьохденних змагань окремо та у загальному заліку за підсумками усіх гонок. У церемонії нагородження взяв участь каховський міський голова Олександр Карасевич, який привітав молодих спортсменів та нагородив призерів змагань. 

Усі призери змагань були нагороджені кубками, медалями, почесними дипломами та пам"ятними призами від організаторів – відділу з питань фізичної культури та спорту Каховської міської ради, спорткомітету Новокаховської міської ради та Новокаховської міської ради ФСТ «Спартак». Також призери гонки-критеріуму у всіх вікових категоріях були відмічені подарунковими наборами, які надала кампанія «Чумак».  

Оргкомітет велогонки «Легендарна тачанка» висловлює щиру подяку каховському міському голові О.Карасевичу, Каховській державтоінспекції, Каховському РВ УМВС, Каховській ЦРЛ (служба «швидкої допомоги»), ЗАТ «Чумак» та СК «Зевс» (і особисто П.І.Пенізову) за надану допомогу в організації та проведенні велогонки у місті Каховці. 


 


Фото:

Нашi партнери