Обрано талісмани Олімпійських ігор-2014

За підсумками виборів, що завершилися в прямому ефірі шоу «Талісманія. Сочі 2014. Фінал» на Першому каналі (Росія), талісманами Олімпійських ігор у Сочі стали: Заєць, Білий ведмедик і Леопард. Символами Паралімпійських Ігор стали Промінчик і Сніжинка.
Програма «Талісманія. Сочі 2014. Фінал», в рамках якої було проведено голосування, тривала понад півтори години. За цей час телеглядачі змогли ближче дізнатися про кандидатів, яких представили зірки шоу-бізнесу, кіно, культури та спорту.
Трійка лідерів у цілому набрала 62 відсотків. Найбільше голосів дісталося Барсику, срібло одержав Ведмедик, а бронза - у Зайки. Спортивні переваги їх наступні: Барсик із всіх зимових олімпійських видів спорту воліє сноубординг, Ведмедик - санний спорт і бобслей, а Зайка "просто любить спорт".
Повідомляючи підсумки голосування, президент Оргкомітету "Сочі-2014" Дмитро Чернишенко пояснив, що оскільки "на п'єдесталі пошани три місця, те й талісманів у нас буде три". "Є таке прислів'я: "Бог любить Трійцю". Тому оргкомітет вирішив залишити трьох переможців "передвиборної гонки" талісманів. Кожний з них як би підтверджує олімпійські принципи - дружба, повага, прагнення до досконалості", - сказав Чернишенко.
«Сьогодні Ігри в Сочі отримали свої символи - вперше в історії Олімпійського руху їх вибирала вся країна! За результатами голосування було прийнято рішення, що переможцями конкурсу за олімпійським принципом стали ті, хто ввійшов до першої трійки. Ці персонажі - вибір всієї країни. Білий ведмедик, Зайчик і Леопард вони вже стали частиною історії світового Олімпійського руху!», - так прокоментував підсумки голосування президент Оргкомітету Сочі-2014 Дмитро Чернишенко.

Віддати свій голос на підтримку вподобаного кандидата можна було кількома способами: відправивши коротке повідомлення або зателефонувавши на безкоштовну гарячу лінію.

26 лютого о 23.20 за московським часом ведучий оголосив остаточні результати голосування. Членами журі було прийнято рішення, що кандидати, що увійшли до трійки лідерів голосування, а це – Білий ведмедик, Зайчик і Леопард, стануть талісманами XXII зимових Олімпійських ігор.

Можливість вибрати символами Паралімпійських ігор була надана чемпіонам-паралімпійцям. Після недовгої наради названо двох переможців - Промінчик і Сніжинка.

Всі автори ідей-фіналістів конкурсу отримали сертифікати на відвідування церемонії відкриття Олімпійських і Паралімпійських ігор. Автори ідей, які стали прототипом талісманів-переможців, були нагороджені пам'ятними медалями та цінними призами.


Фото:

Нашi партнери