Зустріч в обласній державній адміністрації з кращими спортсменами-паралімпійцями 2010 року, а у Херсонській мерії - обговорення питань щодо покращення розвитку фізичної культури і спорту серед людей з обмеженими фізичними можливостями

22 лютого 2011 року відбулася зустріч заступника голови обласної державної адміністрації Андрія Яценка з кращими спортсменами - паралімпійцями 2010 року. У зустрічі із заступником голови обласної державної адміністрації взяли участь керівництво управління у справах сім’ї, молоді та спорту обласної державної адміністрації, обласного осередку Національного олімпійського комітету України, Херсонського обласного центру фізичної культури та спорту інвалідів «Інваспорт», а також чемпіони та призери Паралімпійських ігор, чемпіонатів світу, Європи, України: Вікторія Кравченко - заслужений майстер спорту України з легкої атлетики, Людмила Даниліна - майстер спорту України міжнародного класу з легкої атлетики, Сергій Григорчук - майстер спорту України з шахів, Світлана Микитіна - майстер спорту України міжнародного класу з легкої атлетики, Катерина Морозова - майстер спорту України міжнародного класу з академічного веслування, Володимир Козлов - майстер спорту України міжнародного класу з академічного веслування.

Заступник голови обласної державної адміністрації привітав спортсменів від імені голови обласної державної адміністрації Миколи Костяка, подякував спортсменам за те, що вони на високому рівні представляють Херсонщину і Україну на всеукраїнських і міжнародних спортивних змаганнях, а також вручив посвідчення та знаки спортивних звань «Майстер спорту України міжнародного класу» Світлані Микитіній та Дмитру Грицаєнку.

Довідково. У 2010 році в 107 спортивних заходах, навчально-тренувальних зборах різного рівня взяло участь 647 спортсменів-інвалідів.
За цей період херсонські спортсмени на всеукраїнських та міжнародних змаганнях вибороли 73 нагороди, із них: 36 золотих, 20 срібних і 17 бронзових.
На чемпіонаті світу з легкої атлетики серед спортсменів з ураженнями опорно-рухового апарату, який відбувся з 22 по 31 січня 2011 року у м.Крастчерч (Нова Зеландія) чемпіонкою та бронзовою призеркою стала  Вікторія Кравченко  (біг 100 м, естафета 4х100м, бронза – 200м), бронзовою призеркою – Людмила Даниліна (біг 1500 м).
Кілька років поспіль за результатами Всеукраїнських показників найкращі позиції збірна команда Херсонської області займає почесне третє місце після Полтави та Миколаєва.
Міністерством України у справах сім’ї, молоді та спорту з метою підготовки до ХІV літніх Паралімпійських ігор 2012 року в м.Лондоні до списків спортсменів-кандидатів до паралімпійської збірної команди України включено 8 спортсменів Херсонщини з різних видів спорту.

24 лютого 2011 року міський голова Володимир Сальдо зустрівся з начальником обласного центру «Інвапорт» Іваном Міщенком для обговорення низки питань щодо покращення розвитку фізичної культури та спорту серед людей з обмеженими фізичними можливостями у м. Херсоні.
Під час зустрічі увагу акцентовано на необхідності якісної підготовки херсонських спортсменів до Паралімпійських ігор, що проходитимуть у Лондоні 2012 року.
Як розповів І. Міщенко, серед кандидатів до участі в Іграх є 8 херсонців, які представляють такі види спорту, як легка атлетика, пауерліфтинг, академічна гребля. Успіхи херсонців вже у  2011 року є досить значними, тож їх слід підтримати на такому ж високому рівні аж до найголовніших змагань. У січні цього на І чемпіонаті світу для спортсменів з вадами опорно-рухового апарату, що проходив у Новій Зеландії, 2 херсонця привезли 2 золоті та 2 бронзові медалі! А вся збірна України привезла 17 медалей і за загальним командним заліком країна посіла 6 місце серед 70 команд-учасників.

В. Сальдо та І. Міщенко обговорили проблеми, вирішення яких потребує чимало часу і фінансових надходжень: створення сучасної спортивної бази на стадіоні «Кристал»; облаштування бігових доріжок, впорядкування ям для стрибків та сектору для метання дисків – в сукупності: вжити заходів з унеможливлення травматизму спортсменів-інвалідів; придбання сучасних снарядів світового стандарту; будівництво роздягалень, душових, туалетних кімнат відповідного рівня; введення до штатного розпису спеціального медичного працівника тощо.
«Для цього слід розробити необхідний план заходів, залучати всі можливі джерела фінансування тощо. Це великий обсяг роботи, однак дуже необхідний», - наголосив В. Сальдо.

Враховуючи постійну підтримку міським головою спортсменів, «Інваспорт» ініціює проведення в Херсоні відкритого турніру з настільного тенісу серед спортсменів з обмеженими фізичними можливостями на приз міського голови Володимира Сальдо.
Крім того, учасники зустрічі домовились про проведення традиційного вшанування спортсменів за досягнення, здобуті в поточному році. Цього разу захід запланований на 3 грудня до Міжнародного дня інвалідів. Передбачається відзначити найкращих за такими номінаціями, як «Кращий спортсмен-паралімпієць м. Херсона 2011 року», «Кращий спортсмен-дефлімпієць м. Херсона 2011 року», «Кращий юний паралімпієць м. Херсона 2011 року.», «Кращий юний дефлімпієць м. Херсона 2011 року», «Кращий тренер м. Херсона 2011 року» .
Слід зазначити, що кілька років поспіль за результатами Всеукраїнських показників найкращі позиції займають збірні областей: І місце – Полтави, ІІ – Миколаєва, ІІІ – Херсона. Тож, наші – серед найкращих!


Фото:

Нашi партнери