Представлені претенденти на роль талісманів Олімпіади в Сочі-2014

7 лютого - рівно за три роки до відкриття Олімпіади в Сочі - представлені 11 претендентів на почесну роль талісмана Олімпійських і Паралімпійських ігор-2014.

Список претендентів став відомий ще в грудні, коли завершився перший тур конкурсу, у якому брали участь всі бажаючі. На основі ідей, що надійшли, - а їх було понад 24 000 - найбільше часто повторювані персонажі минулого виділені експертним журі у своєрідні, як виразився голова журі, гендиректор Першого каналу Костянтин Ернст, кластери.

Склад журі, до речі сказати, був украй представницьким. Компанію до Костянтина Ернста склали Юрій Башмет, Ігор Бутман, Федір Бондарчук, Олеся Владикіна, Микола Дроздов, Світлана Журова,Наталя Іонова,Михайло Куснирович, Тетяна Навка,Гір Нахапетян,Володимир Пиріжков,Олександр Попов,Віталій Смирнов,Олег Табаков,Михайло Терентьєв,Анатолій Прохоров,Святослав Ушаков.

У фінальну стадію передвиборної гонки в категорії «Олімпійський талісман» вступили десять здобувачів або, вірніше, десять варіантів ідей. Боротьбу продовжили Заєць, Дельфін, Білий ведмідь, Бурий ведмідь, Снігур, Леопард, Сніжок/сніжинка/крижинка, Сонце, Чоловічки й Дід Мороз.
Як видно, у фінальний список не ввійшов персонаж, що у Росії давно вже асоціюється з Олімпійськими іграми - Чебурашка. Це неспроста. Як пояснила «Радянському спорту» член експертного журі, заступник голови Держдуми РФ Світлана Журова, Чебурашка залишився поза конкурсом... через авторські права.
Кожний талісманчик, перетворений у мультиплікаційного персонажа, одержав 30 секунд в ефірі Першого каналу на те, щоб коротенько розповісти про себе й попросити глядачів голосувати саме за себе, а не за когось іншого.

Звичайно ж, не обійшлося й без благословення з боку одного із самих знаменитих талісманів в історії Олімпійського руху - олімпійського Ведмедика-1980, символу перших в історії Ігор на території СРСР. Його поява в ефірі Першого каналу немов дало напуття майбутньому переможцеві виборів на звання талісмана Олімпійських і Паралімпіийських ігор 2014 року - перших в історії зимових Ігор на території Росії.
Дата презентації заявок - 7 лютого - була обрана не випадково: рівно через три роки почнеться XXII зимова Олімпіада. Її талісман стане відомий наприкінці місяця. Переможця конкурсу визначить всенародне голосування.

Не виключений, втім, і варіант, при якому приблизно однакова кількість голосів наберуть відразу декількох кандидатів. За словами Костянтина Ернста, у такому випадку сочинські Ігри знайдуть не одного талісмана, а, залежно від результату виборів, двох або навіть трьох.
Талісмани XXII зимових Олімпійських і XI Паралімпійських ігор будуть названі також у прямому ефірі Першого каналу. Фінал конкурсу пройде в жанрі грандіозного шоу за участю самих талісманів, яких у такому випадку оживлять (як - поки секрет), і справжніх зірок естради, кіно й шоу-бізнесу.
Відзначимо, що у фінал конкурсу на талісман Паралімпіади вдалося добратися Матрьошці, Дельфінові й Снігурові.


Фото:

Нашi партнери