Українські студенти у трійці найкращих

Українські спортсмени завоювали 15 медалей на ХХV Всесвітній зимовій Універсіаді, яка проходила з 27 січня по 6 лютого в Ерзурумі (Туреччина) та посіли третє місце у загальнокомандному заліку змагань.
В скарбничці українців - 6 золотих, 5 срібних та 4 бронзових нагороди.

Голова Державної служби молоді та спорту України Равіль Сафіуллін привітав українських спортсменів з високим результатом та побажав  великих спортивних перемог у майбутньому.
"Особливо приємно, що ви завоювали численні нагороди саме у зимових видах спорту, випередивши команди країн-фаворитів у цих видах, та ввійшли до числа кращих у світі. А це було нелегко серед майже 60-ти  країн-учасників", - зазначається у вітанні переможцям.
"Знаю, що за вашим успіхом стоїть нескінченна воля до перемоги, бійцівський дух, висока спортивна майстерність, довгі роки тренувань. Ви в повній мірі скористалися унікальним шансом і підкорили світовий студентський Олімп, вписавши свої імена до історії Всесвітніх зимових Універсіад", - наголошує Равіль Сафіуллін.

Найбільше нагород принесли Україні біатлоністи:  Артем Прима здобув 2 золотих медалі та 1 срібну, Віта Семеренко  - 2 золотих нагороди, Сергій Семенов – 1 золоту та 1 срібну, лижниця Катерина Григоренко - 1 срібну та 2 бронзових, сноубордистка Аннамарі Чудак – 1 срібну нагороду.
Золоту нагороду  здобули наші біатлоністи в змішаній естафеті (Світлана Крикончук, Віта Семеренко, Олег Бережний, Сергій Семенов), срібну  - в лижній естафеті (Катерина Григоренко, Марина Анцибор, Зоя Заведеєва), бронзову нагороду здобули в лижному парному спринті Іван Білосюк і Катерина Григоренко та ще одна "бронза" дісталася фігуристам Надії Фроленковій і Михайлу Касалу - в спортивних танцях.
Перше місце в загальнокомандному заліку здобули росіяни - 39 нагород (14 золотих, 14 срібних,11 бронзових), друге місце – представники Південної Кореї 15 медалей (7 золотих, 3 срібних та 5 бронзових).
Нагадуємо, у ХХV-ій зимовій Універсіаді взяли участь близько 2900 спортсменів із 57 країн світу .
Спортсмени змагалися в 11 видах спорту, серед яких гірські лижі, біатлон, лижні гонки, лижне двоєборство, стрибки з трампліну, керлінг, фігурне катання, хокей, шорт-трек, сноубординг, фрістайл.
На Універсіаді-2009 у Харбіні (Китай) українці посіли 13 загальнокомандне місце, виборовши 7 нагород (1 золоту, 2 срібних, 4 бронзових).

6 лютого 2011 року в аеропорту «Бориспіль» відбулася урочиста зустріч української збірної, яка повернулася з XXV Всесвітньої зимової Універсіади.  Зустрічали спортивних героїв України Міністр освіти та науки, молоді та спорту України Дмитро Табачник, заступник голови Державної служби молоді та спорту України Вадим Сисюк, представники спортивної громадськості, студенти, журналісти.

Дмитро Табачник назвав фантастичним результат українських спортсменів та подякував усім спортсменам, тренерам, лікарям та іншим фахівцям за наполегливу працю, яка передувала участі України у XXV зимовій універсіаді в Туреччині.
Дмитро Табачник та Вадим Сисюк привітали спортсменів з перемогою та вручили їм квіти.

Наступну XXVI зимову Універсіаду прийматиме словенський Марібор у 2013 році.

За матеріалами сайту Міністерства України у справах сім"ї, молоді та спорту 
 


Фото:

Нашi партнери