Факельна естафета "Всесвітній біг заради Гармонії" у Чаплинському районы

21 – 22 липня 2010 року територією Чаплинського району прослідувала Міжнародна естафета «Всесвітній біг заради гармонії».

Міжнародна факельна естафета "Всесвітній біг заради гармонії" відбувається з 1987 року, щорічно в більш ніж 100 країнах світу, а на Україні з 1993 року. Вона об’єднує мільйони людей в атмосфері дружби і взаєморозуміння. Символом гармонії і єднання є палаючий факел, який бігуни передають один одному із рук в руки. 

Напередодні, 18 липня 2010 року бігуни української команди стартували у м.Севастополі. Маршрут естафети проходить через Автономну Республіку Крим, Херсонську, Миколаївську і Кіровоградську області, в Ямполі 30 липня на межі з Республікою Молдова відбудеться зустріч з європейською командою, яку українські бігуни супроводжуватимуть дорогами Вінницької, Хмельницької, Рівненської і Волинської областей до межі з Польщею. Цього року довжина маршруту естафети в Україні становить близько 1800 км, тривалість - 19 днів.

У Чаплинському районі учасників естафети з хлібом-сіллю, словами привітання зустрічали голова районної державної адміністрації Володимир Бериславський, заступник голови районної ради Микола Степаненко, працівники відділу у справах сім’ї, молоді та спорту райдержадміністрації, спортсмени-активісти районного центру. 

Учасники естафети разом із спортсменами району пронесли факел естафети від межі району до площі 200-річчя смт Чаплинка, де відбувся урочистий мітинг. Після мітингу гостям було запропоновано відвідати всесвітньо відомий біосферний заповідник ім.Ф.Фальц-Фейна «Асканія-Нова» з екскурсією в дендропарк, зоопарк та на цілющі грязі солоного озера затоки Сиваш (с. Григорівка). На ночівлю спортсменів розмістили в садибах жителів села, які пристосовані для прийняття туристів. 

22 липня естафета пройшла  Каланчацьким районом, завітала до міста Херсона і 23 липня через Білозерський район прибула  на кордон   Миколаївської області. 


Фото:

Нашi партнери