Херсонські спортсмени на І Юнацьких Олімпійських іграх 2010 року

8 липня – за 37 днів до старту в Сінгапурі перших в історії Юнацьких Олімпійських ігор – на засіданні Виконкому Національного олімпійського комітету був затверджений поіменний склад офіційної делегації України на ці змагання.

Відповідно до прийнятого під час Виконкому рішення, нашу державу в Сінгапурі представлятимуть 54 спортсмени з 19 регіонів України  у 18 з 26 видів спорту (за міжнародною класифікацією).

До початку ігор список наших атлетів може поповнитися. У разі прийняття відповідного рішення Міжнародною федерацією тенісу, до Сінгапуру поїде український тенісист Денис Милокостов.

У засіданні Виконкому Національного олімпійського комітету України взяли участь заступники Міністра України у справах сім’ї, молоді та спорту Анатолій Домашенко та Олександр Ларін.

Від Херсонщини на І Юнацьких Олімпійських іграх 2010 року виступатимуть 2 херсонки: Наталія Ковальова, 1992 р.н., кандидат у майстри спорту України  з академічного веслування  і Софія Ларичева, 1994 р.н. кандидат у мастри спорту України з вітрильного спорту (Byte C11).

Урочисті проводи офіційної делегації України на І Юнацькі Олімпійські ігривідбудуться  7серпня 2010 року у Києві під аркою Дружби народів.Тут само буде проведена церемонія запалення символічного Олімпійського вогню, якою завершиться Всеукраїнська олімпійська естафета «Передай вогонь перемоги!».  А вже 11 серпня вітчизняні атлети прибудуть до юнацького олімпійського селища в Сінгапурі. 

Довідково:

І Юнацькі Олімпійські ігри відбудуться в Сінгапурі з 14 по 26 серпня 2010 року. Це – перші Олімпійські ігри серед спортсменів-юніорів віком 14-18 років.
Церемонія відкриття Юнацьких Олімпійських ігор відбудеться 14 серпня, а церемонія закриття – 26 серпня 2010 року. Урочистості пройдуть на стадіоні - найбільшій в світі плавучій арені "Маріна Бей" поблизу дельти річки Сінгапур.
До програми офіційних змагань Юнацьких Олімпійських ігор 2010 року увійшло 29 видів спорту. Протягом  12   днів буде розіграно 201 комплект олімпійських нагород.
Всього, за попередніми прогнозами, у юнацькій Олімпіаді візьмуть участь 3 594 спортсменів із 200 країн. Делегація кожного національного олімпійського комітету за регламентом Ігор не повинна перевищувати 70 спортсменів, які змагаються в індивідуальних видах спорту.


Фото:

Нашi партнери