Управління освіти, культури, сім’ї, молоді і спорту Олешківської районної державної адміністрації

75100, Херсонська область, м. Олешки, вул. Віктора Гошкевича (Самарця), 22
Начальник управління - Зарівний Олександр Григорович
Головний спеціаліст  - Альохін Василь Петрович
(05542) 2-27-44, 2-10- 02, e-mail: 02146647@mail.gov.ua ,

Види спорту
Бокс, кікбоксинг WAKO  та WRKA
Спортивні танці, танці на пілоні
Фітнес
Сумо
Шахи, шашки
Екстремальний спорт(паркур, скейтбордінг, BMX, велотріал, роликовий спорт, спортивний туризм, скелелазіння)
Волейбол, пляжний волейбол
Єдиноборства (кіокушин карате, тхеквандо, традиційне окінавське  годзю-рю,  карате-до, айкідо, хортинг, універсальний бій, таїландський бокс Муей Тай)
Веслування на байдарках та каное
Дзюдо, самбо
Легка атлетика
Теніс настільний
Спортивне орієнтування
Футбол, футзал, пляжний футбол
Пауерліфтинг

Розвитку фізичної культури та спорту в Олешківському районі приділяється належна увага та надається відповідна підтримка органами виконавчої влади та місцевого самоврядування.

Станом на 1 січня 2017 року в районі  функціонують 2 стадіони,  28 спортивних залів,  43 спортивні площадки, 1 плавальний бассейн, 23 тренажерні зали, 70 інших спортивних  споруд

У районі працюють 2 дитячо-юнацькі спортивні школи з відділеннями у 9 населених пунктах, також діють веслувальна база «Авангард», шаховий клуб та відділення спеціалізованої ДЮСШ обласного центру «Інваспорт».

У 2013 році район посів І загальнокомандне місце у VII  літніх юнацьких спортивних іграх Херсонщини серед міст і районів першої групи, випередивши при цьому збірні команди Херсона, Каховки та Нової Каховки, район визнано кращим з розвитку дитячо-юнацького футболу.

Вдалими можна назвати виступи на обласних спартакіадах державних службовців, депутатів місцевих рад, спартакіадах працівників освіти, працівників Укртелекому, газового господарства. На базі району формувалася збірна команда обласного управління МНС з міні-футболу, яка стала переможцем Всеукраїнської Сартакіади.

З неолімпійських видів спорту в районі визнані пріоритетними спортивне орієнтування, східні єдиноборства та шахи. У ДЮСШ відділу освіти функціонує відділення спортивного орієнтування, заняття проводять 3 тренери-викладачі. Вихованці спортивної школи є неодноразовими переможцями обласних і всеукраїнських змагань та членами збірних команд області і України різних вікових груп.

Заняття з кіокушин карате проводяться у 3 клубах,  їх секції діють у 7 населених пунктах району.

Розвиток шахового спорту забезпечує Олешківський міський шаховий клуб, який об'єднує більше 50 любителів цього виду різного віку.

В органах юстиції області зареєстровано 4 районні осередки обласних та всеукраїнських спортивних організацій з видів спорту.

Сайт райдержадміністрації: http://www.tsurupinsk-rda.ks.ua/


Як знайти:

Фото:

Нашi партнери