Сектор молоді та спорту відділу освіти, молоді та спорту Голопристанської районної державної адміністрації

75600, Херсонська область, м. Гола Пристань, вул. К.Маркса, 7
Начальник  відділу - Фоменко Тетяна Михайлівна
Завідувач  сектора - Кравченко Діана Анатоліївна


 
(05539) 2-63-85, факс 2-62-36, e-mail: molod-sport@gopri-rda.gov.ua, vd-osvita@gopri-rda.gov.ua

Види спорту
Бокс, кікбоксинг WAKO  та WRKA
Боротьба вільна, греко-римська
Теніс настільний
Веслування на байдарках та каное
Волейбол, пляжний волейбол
Футбол, футзал, пляжний футбол

Основними завданнями сектору молоді та спорту відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації є:
- забезпечення реалізації на відповідній території державної політики з питань   фізичної культури та спорту на районному рівні;
- виконання програм і здійснення заходів, спрямованих на забезпечення  розвитку фізичної культури та спорту,  організація оздоровлення, відпочинку і дозвілля дітей та молоді;
- сприяння розвитку видів спорту, визнаних в Україні;
- сприяння  федераціям з видів спорту та іншим громадським організаціям у проведенні ними роботи з питань  фізичної культури та спорту;
- організація і проведення фізкультурно-спортивних заходів серед широких верств населення, залучення їх до занять фізичною культурою та спортом, забезпечення пропаганди здорового способу життя;
- забезпечення підготовки та проведення навчально-тренувальних зборів спортсменів, які беруть участь у спортивних змаганнях різних рівнів;
- розроблення заходів щодо зміцнення матеріально-технічної бази об'єктів та споруд спортивного призначення, утримання їх у належному стані.

Сайт райдержадміністрації: http://gopriks.net

 


Організаторським і методичним центром у районі є дитячо-юнацька спортивна школа, де працюють 17 тренерів-викладачів, які ведуть заняття  з 8 видів спорту. У школі займаються 233 дітей та підлітків не лише міста, а й району. Її філії у селах Нова Збур"євка, Чулаківка, Гладківка, Таврійське, Долматівка.

Пріоритетними видами спорту в районі визначені волейбол, футбол, бокс, веслування на байдарках і каное, вільна боротьба,. Розвиваються і інші види спорту: шахи, парашутний спорт, настільний теніс, спортивне орієнтування.

З метою забезпечення потреб населення району у фізкультурно-спортивних послугах щорічно проводиться ряд змагань для різних вікових груп з волейболу - до Дня захисника Вітчизни і  до Дня 8 березня, шахово-шашковий турнір, районна спартакіада учнів з різних видів спорту, Кубки відкриття з футболу і волейболу, осінній крос і легкоатлетичні естафети до Дня Перемоги.

Районні команди з легкої атлетики, волейбольна жіноча команда, команда з веслування на байдарках і каное, з вільної боротьби є постійними учасниками й призерами районних, обласних і всеукраїнських змагань.

У районі працюють федерації з боксу, веслуванню на байдарках і каное, футболу федерація авіаційних видів спорту "Аркадія" (скорочено - "ГРаФАВС "Аркадія").

З  жовтня 2006 року активно працює Голопристанське відділення Херсонського обласного центру «Інваспорт». (у  районі – 121 дитина-інвалід, з них мешканців міста – 30). У відділенні працюють 5 тренерів-викладачів, що ведуть заняття у 5 спортивних секціях з 4 видів спорту:плавання, настільний теніс, шахи, легка атлетика, крос.

За період існування відділення проведено ряд фізкультурно-оздоровчих та спортивних заходів для спортсменів-інвалідів,  серед яких   з’явилися  призери всеукраїнських, обласних і  районних змагань.

Традиційно масовим і цікавим є спортивний блок змагань у рамках фестивалю "Купальські зорі".


Як знайти:

Фото:

Нашi партнери