Херсонський дитячо-юнацький клуб фізичної підготовки № 4 Херсонської міської ради

73020, м. Херсон, вул.Ливарна, 5 

Директор закладу - Бардачова Світлана Сергіївна 


(0552) 26-37-75, тел/факс 49-54-96, е-mail: dukfp4@mail.ru

Види спорту
Баскетбол, стрітбол
Бокс, кікбоксинг WAKO  та WRKA
Шахи, шашки
Волейбол, пляжний волейбол
Єдиноборства (кіокушин карате, тхеквандо, традиційне окінавське  годзю-рю,  карате-до, айкідо, хортинг, універсальний бій, таїландський бокс Муей Тай)
Гімнастика художня
Дзюдо, самбо
Пауерліфтинг

Херсонський дитячо-юнацький клуб фізичної підготовки № 4 Херсонскьої міської ради існує з 1975 року.
Щороку  в гуртках з 9 видів спорту  (баскетбол, волейбол, східні єдиноборства, художня гімнастика,  спортивна аеробіка,  шашки,  дзюдо, бокс, пауерліфтинг) займаються більше 1000 дітей та підлітків.
Основною метою діяльності Клубу  є формування фізично здорового, гармонійно розвинутого та духовно багатого покоління, яке досягається шляхом  регулярних занять фізичною культурою і спортом, залучення до занять фізичною культурою і спортом якомога більше дітей міста Херсона.
Через відсутність власної спортивної бази Клуб використовує приміщення шкільних навчальних закладів  для спортивних гуртків. Це дуже вигідно і зручно для дітей, котрі після занять на уроках можуть у своїй же школі піти до спортивних і хореографічних секцій.
У Клубі працює хороший викладацький колектив - заслужені тренери України, відмінники  освіти, майстри спорту. Вони дали путівку в життя не одній тисячі юних спортсменів. Серед них: чемпіонка світу та Європи, переможниця шахової Олімпіади в Турині, міжнародний гросмейстер Інна Гапоненко, срібний призер спартакіади України з шахів 1990 року Оксана Хорошавіна, триразова чемпіонка України з рукопашного бою Олена Гузенко, переможці міжнародних турнірів з дзюдо Марина Кравченко та Іван Кубедінов і багато інших.
У цьому закладі підростають зовсім юні спортсмени, які потім зможуть відшліфовувати свою майстрність зокрема  в Херсонському вищому училищі фізичної культури і  Херсонській школі вищої спортивної майстрності.

                           

За час існування Клубу  його вихованці і тренери  зробили значний внесок у розвиток фізичної культури і спорту на Херсонщині та в Україні.

Баскетбол.  Путівку  у великий спорт одержав у Клубі олімпійський  чемпіон з баскетболу Валерій Гоборов, якому в цьому допомогли вчитель фізичної культури Віктор Мартинов  та тренер  Марк  Конрад.
З 1975 року незмінним лідером серед тренерів з баскетболу був Анатолій Давидченко. Протягом 9 років він був другим тренером збірної команди  України. Його вихованки дуже вдало виступали та неодноразово ставали переможцями всесоюзних змагань, першостей Європи та України. Так,  Галина Мельниченко  стала володарем Кубку чемпіонату Європи та чемпіонату СРСР. Сьогодні вона є відповідальним секретарем Федерації баскетболу України. Також успішно виступали у складі збірної команди України  Людмила Вороненко та  Любов Груша. Вихованці тренерів Ірини Дейнеки  та Олега Володіна  були переможцями першостей Європи та України, членами збірної команди республіки. 
Сьогодні у відділенні баскетболу працюють перспективні керівники гуртків: Сергій Мантула, Володимир Гацоєв, Дмитро Кілячков, Микола Бабенко. Ці тренери продовжують  нести високо підняту планку.
Кращі гравці команди  з баскетболу 1983 р.н. Юлія Андрєєва, Лариса Торовик, Олександра Куракулова, Валерія Копосова, Тетяна Біла у складі збірної команди України брали  участь в першості Європи.
У 2005 році команда Київського спортивного ліцею-інтернату з баскетболу, у складі якої виступили херсонці  Антон Сиденко, Едуард Надтока, Влад Ольшевський, Олег Темрякович, Ростислав Коломойченко стали переможцями   фіналу Всеукраїнської юнацької баскетбольної ліги.  А Віталій Короленко та Максим Гілевський  у складі збірної команди України  стали призерами фіналу Слов'янської ліги.
Команда дівчат 1994-1995 р.н. у сезоні 2009-2010 року - бронзові призери Всеукраїнської юнацької баскетбольної ліги, переможці обласної спартакіади школярів та V Молодіжних ігор Херсонщини.

Шахи. У Клубі починали шліфувати свою майстерність міжнародні гросмейстери: Ірина Чолушкіна, Інна Гапоненко, Анжела Борсук, Юрій Слодовніченко.
Шашки.  Вихованець Клубу відділення шашок Олександр Зайцев  став у 2009 році срібним призером чемпіонату України, а у 2010 році взяв  участь у  чемпіонаті Європи з шашок серед чоловіків.

Волейбол. Вітана Милишкевич, Наталя Гаврик, Євгенія Плигунова, Ірина Федченко, Інна Безган, Світлана Кушнаренко,  Інна Шкільнюк –  випускниці   відділення волейболу, які не раз прославляли Клуб на змаганнях самого високого рангу.
Ірина Пухальська стала бронзовим призером Всеукраїнської спартакіади, а Ганна Калашнікова здобуває звання майстра спорту міжнародного класу та стає призером першості Європи 1993 року.

З 1999 року  розширяється географія видів спорту, відкриті відділення східних єдиноборств, художньої гімнастики, футболу, важкої атлетики, дзюдо.

Східні єдиноборства.  У 2000 році Віктор Колесник  та  Валентин Костилєв  стали золотими володарями першості  України з контактного карате, Микола Салій - призером Європи та учасником чемпіонату світу з УШУ.
Зараз більш ніж 20 вихованців відділення східних єдиноборств є призерами та переможцями чемпіонатів, кубків України та міжнародних змагань. Серед них  Олена Гузенко, Максим Яненко, Володимир Білошицький, Влад Бережний, Ганна Кравцова, Денис Вінник, Юрій Марущак, Максим Куюн  та інші.


Понад 15 років існує тісна співпраця Клубу з ясел-садком № 5 Херсонської міської ради з фізичного виховання та закалювання дошкільнят, їх інтелектуального розвитку, з інтернатом для дітей з вадами слуху та зору, Херсонським Кошем Українського козацтва з патріотичного виховання учнів, загальноосвітніми навчальними закладами з  організації та проведення спортивно-масових та оздоровчих заходів, показових виступів, презентацій.


частково оновлено серпень 2016


Як знайти:

Фото:

Нашi партнери