Відділ культури, молоді та спорту Горностаївської районної державної адміністрації

74600, Херсонська область, смт Горностаївка, вул.Леніна, 145
Начальник відділу - Матецька Тамара Анатоліївна
(05544) 4-14-09, факс 4-23-06, e-mail: gorn-rayadmin@ukr.net

Види спорту
Баскетбол, стрітбол
Бокс, кікбоксинг WAKO  та WRKA
Волейбол, пляжний волейбол
Єдиноборства (кіокушин карате, тхеквандо, традиційне окінавське  годзю-рю,  карате-до, айкідо, хортинг, універсальний бій, таїландський бокс Муей Тай)
Футбол, футзал, пляжний футбол

Відповідно до Закону України "Про фізичну культуру та спорт" у Горностаївському районі вживаються заходи, направлені на зміцнення здоров"я дітей, підвищення якості роботи з підготовки спортсменів, орієнтації дітей на формування здорового способу життя та провідної ролі в ньому спорту.

У районі створено умови для оздоровчої рухової активності  дітей  і дорослих,  затверджено районну програму розвитку фізичної культури і спорту,

У кожному населеному пункті району є спортивні майданчики, футбольне поле, спортивний зал. Всі  спортивні зали опалюються.

На території району функціонує дитячо-юнацька  спортивна школа, що має сільські осередки в Костянтинівській, Червоноблагодатненській, Каїрській,  Горностаївській загальноосвітніх школах і культивує футбол, волейбол, шашки, баскетбол, бокс, кіокушин карате; районний будинок дитячої творчості,  районна школа «Джур» на базі Горностаївського куреня війська Запорізького.

В кожному загальноосвітньому закладі І-ІІІ ступенів діють загони «Джурb». У 2007 році створений  спортивний клуб «Горностай – кіокушин» (П.  Ілляшенко).

У вечірні години  працюють спортивні секції в спортивних залах загальноосвітніх шкіл району, дитячо-юнацької спортивної школи. Спортсмени різних вікових груп беруть участь у міжрайонних та обласних змаганнях.

На громадських засадах у 4 сільських радах району (Ольгинська, Славненська, Червоноблагодатненська, Червонополянська) працюють інструктори з фізичної культури і спорту.

У 2014 році проведено спартакіаду серед школярів району (10 шкіл району), кубок району з футболу, присвячений  Герою Радянського Союзу
С. С. Цвіку ( 9 команд), чемпіонат району з футболу (9 команд району), спартакіаду допризовної молоді, змагання серед джур району,  спортивні змагання з волейболу, міні-футболу, настільного тенісу, шахів, шашок, з туризму, «Тато, мама і я –спортивна сім’я» та інші  різноманітні спортивні, розважальні заходи з відзначення державних, професійних та неофіційних свят. 

Сайт райдержадміністрації: http://gorn-vlada.ks.ua


Як знайти:

Фото:

Нашi партнери