Відділ освіти, молоді та спорту Нижньосірогозької районної державної адміністрації

74701, Херсонська область, смт Нижні Сірогози, вул.Височина, 8
Начальник відділу - Стадніченко Леонід Дмитрович
Головний спеціаліст - Мізюк Наталя Анатоліївна
(05540) 2-13-73, тел/факс (05540) 2-14-31, Е-mail: 02146601@mail.gov.ua

Види спорту
Баскетбол, стрітбол
Шахи, шашки
Екстремальний спорт(паркур, скейтбордінг, BMX, велотріал, роликовий спорт, спортивний туризм, скелелазіння)
Волейбол, пляжний волейбол
Легка атлетика
Теніс настільний
Футбол, футзал, пляжний футбол

Основними завданнями відділу у сфері фізичної культури і спорту є:
-  участь у забезпеченні реалізації на території  району державної політики у сфері освіти, наукової, науково-технічної, інноваційної діяльності, молоді, фізичної культури та спорту;
- створення в межах своїх повноважень умов для реалізації рівних прав громадян України на освіту, соціальний захист дітей дошкільного та шкільного віку,  педагогічних, наукових, інших працівників закладів та установ освіти, молоді та спорту;
- здійснення контролю за дотриманням актів законодавства з питань освіти і науки, молоді та спорту, виконанням навчальними закладами усіх форм власності державних вимог щодо змісту, рівня та обсягу дошкільної, позашкільної, загальної середньої освіти;
- сприяння розвитку видів спорту, визнаних в Україні;
-організація і проведення фізкультурно-спортивних заходів серед широких верств населення, залучення їх до занять фізичною культурою та спортом, забезпечення пропаганди здорового способу життя;
- сприяння розвитку олімпійського, паралімпійського та дефлімпійського  руху;
- забезпечення підготовки і проведення в районі навчально-тренувальних зборів спортсменів, які беруть участь у спортивних змаганнях різних рівнів;
- сприяння міжнародному співробітництву з питань дітей, молоді, фізичної культури та спорту;
- сприяння громадським організаціям фізкультурно-спортивної спрямованості молодіжним, дитячим та іншим громадським організаціям у проведенні ними роботи з питань молоді, фізичної культури та спорту;
- участь у підготовці пропозицій до проектів програм соціально-економічного та культурного розвитку району.
 
Сайт РДА http://n-serogozy.ks.ua/ 

 

Основні види спорту, що культивуються в районі, - баскетбол, волейбол, футбол, легка атлетика,  теніс настільний, шахи та шашки, спортивний туризм.

У  дитячо-юнацькій спортивній школі працюють 13 груп відділення з  футболу,  з них 6 - початкової підготовки,  7 - попередньої спеціально базової підготовки, всього займається 197 дітей і підлітків. Навчально-виховний процес здійснюють  7 тренерів. 

У загальноосвітніх школах району створено 15 фізкультурно-оздоровчих спортивних клубів, які проводять масову фізкультурно-оздоровчу роботу. В клубах організовано роботу спортивних секцій з олімпійських видів спорту (баскетбол, волейбол, футбол, легка атлетика, настільний теніс) та неолімпійських (шахи, шашки, спортивний туризм).

Кращі вихованці ДЮСШ  Володимир Порядін, Сергій Лігай, Антон Шокарєв виступають у чемпіонаті України з футболу серед команд Дитячо-юнацької вищої футбольної ліги.  У Херсонському вищому училищі фізичної культури навчаються Аліна Харіна та  Андрій Красний.

З метою залучення до занять фізичною культурою та спортом широких верств населення проводяться комплексні змагання. Найбільшою популярністю серед жителів району користуються змагання: районна спартакіада серед школярів, чемпіонат району з футболу серед аматорських команд, Кубок району з футболу, присвячений пам’яті землякам-підпільникам М.В.Купрію і І.Д. Височину, благодійний турнір з міні-футболу, присвячений пам’яті воїна-інтернаціоналіста Юрія Бугаєнка, який загинув при виконанні інтернаціонального обов’язку в ДРА, традиційний турнір з футболу серед команд  ветеранів, присвячений визволенню Сірогозщини від німецько-фашистських загарбників.

Система організації фізкультурно-оздоровчої та спортивної роботи дошкільних, загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладів включає проведення фізкультурно-оздоровчих та спортивно-масових заходів, участь в районних, обласних та всеукраїнських змаганнях.

У школах відповідно до календарних планів спортивно-масових та фізкультурно-оздоровчих заходів традиційними стали Дні здоров'я та фізичної культури, «Козацькі забави», змагання з міні-футболу,  з футболу «Шкіряний м'яч», «Старти надій», легкої атлетики, легкоатлетичного кросу, спортивних ігор – (волейбол (піонербол), баскетбол, настільний теніс), змагання між школами.

У районі запроваджена багатоступенева система спортивно-масових змагань. Починаючи з першості класу, групи класів, шкільних, районних, зональних та фінальних змагань. За підсумками цих змагань формуються збірні команди району для участі в обласних змаганнях. Нагородження переможців та призерів районних змагань проводиться в урочистій обстановці.

Населення району систематично інформується через районну газету «Червоний промінь» та місцеве радіомовлення про стан розвитку фізичної культури та спорту, проведення заходів.


Як знайти:

Фото:

Нашi партнери