Відділ у справах молоді та спорту Каховської міської ради

74800, Херсонська область, м.Каховка, вул.Велика Куликовська, 103

Начальник відділу - Зубков Віктор Анатолійович
Заступник  начальника  - Кашулін Сергій Геннадійович  (спорт)

 


(05536) 4-13-53, 4-18-61 (спорт), тел/факс (05536) 2-01-83, e-mail: molodsport.kah@ukr.net

Види спорту
Академічне веслування
Бокс, кікбоксинг WAKO  та WRKA
Шахи, шашки
Волейбол, пляжний волейбол
Єдиноборства (кіокушин карате, тхеквандо, традиційне окінавське  годзю-рю,  карате-до, айкідо, хортинг, універсальний бій, таїландський бокс Муей Тай)
Баскетбол, стрітбол
Велоспорт
Дзюдо, самбо
Легка атлетика
Теніс настільний
Теніс
Футбол, футзал, пляжний футбол

Зазначений відділ є організатором спортивно-масових заходів у місті  Каховка, залучення всіх верств населення, у першу чергу дітей та молоді, до систематичних занять фізичною культурою та спортом, здійснення  контролю  за станом  розвитку  в місті фізичної культури й спорту.

Місто  Каховка на сьогодні займає одне з провідних місць у фізкультурно-спортивному житті області. Каховчане пишаються своїми земляками, які гідно представляють Україну  на спортивних аренах світу і Європи. Це - Наталя Жукова, Микола Гриценко, Юлія і Аліна Майко, Максим Усанов, Олена Маковецька, Олексій Ктітор, Євген Лозович, Наталя Гончарук і Євгенія Ралко (шахи), Володимир Вірчіс (бокс), Геннадій Захарченко (веслування), Олександр Корчмід, Яна Владимаренко і Валерія Педан (легка атлетика), Ірина Андреєва (волейбол), Андрій Гурнаков (пауерліфтингу), Олександр Грищенко і Ігор Чебукін (настільний теніс), Віталій Лілик, Юрій Комягін і Дмитро Кузнєцов (футбол), Артем Пустовий і Євген Федорчук (баскетбол), Сергій Мішин (шашки), Ганна Скрипник(велоспорт), Анастасія Малига (кіокушин-кан карате) та ін.

У місті вживаються заходи щодо створенню сприятливих умов для розвитку фізичної культури і спорту серед різних верств населення, сприянню більш широкому залученню населення, особливо дітей та підлітків, до занять фізичною культурою та спортом, організації і проведення спортивно-масових заходів, створенню умов спортсменам міста для підготовки та участі в змаганнях вищого рівня, зміцненню та модернізації матеріально-технічної бази, підтримці фізкультури і спорту серед людей з обмеженими фізичними можливостями.



Сайт міської ради: http://kakhovka-rada.gov.ua/

Із олімпійськими  видів  спорту у місті розвиваються футбол, волейбол, баскетбол, легка атлетика, теніс настільний, веслування академічне, велосипедний спорт, теніс, бокс, із неолімпійських - міні-футбол (футзал), шахи, шашки, фітнес, кіокушин-карате, гирьовий спорт, 

У місті зареєстровано 9 громадських організацій фізкультурного напрямку: 8 клубів та Каховська міська федерація кіокушин-кан карате. Серед міських громадських організацій олімпійські види спорту культивують СК «Каховка» (футбол), СК «Зевс» (велоспорт). Футбольна команда СК «Каховка»  - учасник обласних і всеукраїнських змагань серед аматорів, а спортсмени СК «Зевс» беруть участь у всеукраїнських змаганнях з велоспорту.

Збережено мережу основних спортивних споруд. Спортивні споруди комунальної власності надаються для занять фізичною культурою населенню міста, дітям, підліткам та спортсменам-інвалідам на пільгових умовах та безоплатно.

Основні спортивні бази міста - спорткомбінат «Олімпійський» відділу з питань фізичної культури та спорту Каховської міської ради і стадіон «Авангард» ВАТ «КЗЕСО». На міському с/к «Олімпійський», який утримується за рахунок міського бюджету, проводяться спортивні змагання міського, обласного та всеукраїнського рівнів, навчально-тренувальні заходи з футболу, міні-футболу, тенісу, легкої атлетики, волейболу, інших видів спорту, різноманітні спартакіади, займаються фізкультурою і спортом самодіяльні оздоровчі групи дорослих і дітей, окремі шанувальники активного і здорового способу життя. Взимку, якщо дозволяють погодні умови, на стадіоні «Олімпійський» облаштовується льодова ковзанка для активного відпочинку громадян міста і особливо дітей під час канікул.

Стадіон «Авангард», що знаходиться на балансі ВАТ «КЗЕСО», безоплатно надається для занять фізичною культурою і спортом вихованцям Каховської ДЮСШ, спортсменам-інвалідам, учням ЗОШ № 1 для проведення уроків фізичного виховання та Каховському професійному ліцею сфери послуг, громадянам міста.

У дошкільних та загальноосвітніх  закладах міста створені умови для проведення уроків фізичної культури та позакласної і секційної роботи з фізичного виховання. Всі загальноосвітні школи (крім гімназії) мають спортивні зали та спортивні майданчики. З метою залучення більшої кількості учнів до занять фізичною культурою та спортом, в усіх загальноосвітніх школах та гімназії функціонують 7 фізкультурно-спортивні клуби, де займається  474 хлопців і дівчат. Для учнівської молоді щороку проводяться спортивно-масові заходи: багатоетапні змагання «Тато, мама, я – спортивна сім`я», з футболу «Шкіряний м’яч» і «Свято м’яча», фізкультурно-патріотичний комплекс «Козацький гарт», змагання з кросу та міський фестиваль «Нащадки козацької слави», спартакіади дошкільнят і команд загальноосвітніх шкіл та учнів початкових класів.

У Каховській ДЮСШ відділу освіти займаються 414 дітей. Відкрито філії ДЮСШ з окремих видів спорту на спортивних базах загальноосвітніх шкіл міста: ЗОШ № 1 - волейбол, фітнес; СЗОШ № 2 – волейбол; ЗОШ № 3 – баскетбол, футбол; ЗОШ № 4 – волейбол; ЗОШ № 5 – теніс настільний, футбол; ЗОШ № 6 – футбол, фітнес. Щороку влітку на базі ДЮСШ працює спортивно-оздоровчий табір «Олімпієць», вихованці ДЮСШ беруть участь у спортивно-оздоровчій зміні «Дитяча Олімпіада Херсонщини» в  смт  Лазурному Скадовського району.

В місті проводяться змагання серед спортсменів-ветеранів з футболу (футзалу), шахів, шашок та відкритий турнір ветеранів спорту (при підтримці Херсонського відділення НОК України) з футболу, тенісу, волейболу, стрільби з пневматичної зброї, гирьового спорту, дартсу та перетягування канату Спортсмени-ветерани брали участь у всеукраїнських і обласних змаганнях з шахів, легкої атлетики, футболу.

Не залишаються без уваги громадяни з фізичними вадами. В місті спортсменами-інвалідами опікується Каховська філія облцентру „Інваспорт” та громадська організація спортивно-реабілітаційний клуб „Прометей”. Проводяться змагання з шахів, настільного тенісу, легкої атлетики, триборства, спартакіади серед дітей-інвалідів «Повір у себе», спартакіада серед дітей-інвалідів „Одне небо-один світ” (до Дня захисту дітей). Спортсмени-інваліди беруть участь в обласних змаганнях, де становляться переможцями і призерами. До складу паралімпійської збірної команди України з пауерліфтингу входить каховчанин Андрій Гурнаков.

11 червня 2018 року у м. Каховці на базі ЗОШ № 4 відбулось урочисте відкриття спортивного майданчика зі штучним покриттям розміром 42 м х 22 м у місті Каховка. Спорудження спортивного майданчика здійснювалось в рамках бюджетної програми «Будівництво футбольних полів зі штучним покриттям в регіонах України», і фінансувалося за рахунок державного бюджету  на суму 701 709  грн та місцевого бюджету Каховської міської ради - 704 000 грн.
Осередком дитячо-юнацького футболу в місті є дитячо-юнацька спортивна школа Каховської міської ради, на базі якої футболом займається понад 160 учнів, які неодноразово ставали  чемпіонами та призерами обласних змагань з футболу й футзалу. Команди постійно беруть участь в чемпіонаті області з футболу серед вікових категорій U-14 та U-16.
Крім дитячо-юнацького, живе і розвивається дорослий футбол. Так, міська команда СК «Каховка» (тренер Кузнєцов Дмитро) грає в чемпіонаті області та України серед аматорських команд, а в травні 2018 року СК «Каховка» стала переможцем Кубку області.

Червень 2018


Як знайти:

Фото:

Нашi партнери