Комунальний заклад «Генічеська районна ДЮСШ» Генічеської районної ради

75500, Херсонська область, м. Генічеськ, вул. Паризької комуни, 86-а  


Директор - Годес Едуард Володимирович  


(05534) 3-01-75, факс 3-01-75, моб. (050) 621 39 34, e-mail:gen.sport@ukr.net

Види спорту
Баскетбол, стрітбол
Бокс, кікбоксинг WAKO  та WRKA
Боротьба вільна, греко-римська
Гирьовий спорт
Дзюдо, самбо
Футбол, футзал, пляжний футбол

Генічеська районна дитячо-юнацька спортивна школа  заснована у 1992 році.  З 16 лютого 2007 року як комунальний заклад «Генічеська районна ДЮСШ» підпорядкована Генічеській районній раді Херсонської області.

Перший директор школи - Ропан Леонід Артемович. З 2012 року спортивну школу очолює майстер спорту СССР, суддя міжнародної категорії з боксу Годес Едуард Володимирович.

У Генічеській районній ДЮСШ культивуються такі види спорту як: баскетбол, бокс, дзюдо, рукопашний бій, теніс настільний, футбол, футзал, гирьовий спорт та з нового навчального 2018/2019 року планується відкриття відділення вільної боротьби та відділення з козацького двоборства.

Генічеська районна ДЮСШ  пишається своїми досягненнями: з  2007 по 2018  підготовлено 3 майстра спорту України міжнародного класу  (Мельник Сергій, Сьомочкін Іван та Будій Ірина), 16 майстрів спорту України, 25  кандидатів у майстри спорту України, більше 1000 спортсменів першого та масових спортивних розрядів.

Навчально-тренувальний процес здійснюють досвідчені тренери-викладачі, серед яких  тренер вищої категорії з боксу Едуард Годес, тренери першої категорії - Леонід Ропан (футбол), Руслан Ропан (футбол), Ігор Солоп (рукопашний бій), тренери другої категорії - Микола Переверзєв і Олександр Рибалка (футбол),  Халіл Халілов (дзюдо).

З 2008 року ГР ДЮСШ має фізкультурно-оздоровчий комплекс загальною площою 1350 кв.м (спортивний зал 43х24м, роздягальні, душові, туалет), де проходять тренувальні заняття з футболу, боксу та баскетболу. Крім того, навчально-тренувальні заняття з футболу проводяться на стадіоні «Будівельник», а також у спортивних залах та на майданчиках загальноосвітніх шкіл району.

На спортивній базі фізкультурно-оздоровчого комплексу Генічеської районної ДЮСШ кожного року проходять чемпіонати України, Кубки України, міжнародні та всеукраїнські турніри та змагання, чемпіонати Херсонської області,  районні змагання  з видів спорту.
Із року в рік Генічеській районній дитячо-юнацькій спортивній школі районна рада та районна держадміністрація виділяє кошти для розвитку та покрашення матеріально-технічної бази спортивних відділень школи.

 

,Відділення баскетболу з 2008 року очолює тренер-викладач другої  категорії Затона Віталій Валерійович, який  підготував 132 спортсмена першого  та масових спортивних - призерів чемпіонатів України і Херсонської області, літніх спортивних ігор Херсонщини, обласних і районних змагань.

Відділення боксу було відкрито в 2008 році. Ведуть його тренер-викладач вищої категорії Годес Едуард Володимирович, тренер-викладач першої  категорії, майстер спорту України Кокуль Володимир Анатолійович і з 2017 року -  Кравець  Олександр Олександрович. 
За час роботи відділення тренерами-викладачами були підготовлені:  майстер спорту України міжнародного класу Мельник Сергій, 11 майстрів спорту України, 19 кандидатів у майстри спорту України та більше 150 спортсменів першого  та масових спортивних розрядів.

Відділення рукопашного бою з початку діяльності Генічеської районної ДЮСШ очолює тренер-викладач першої  категорії, майстер спорту України Солоп Ігор Євгенійович. З 2013 року з вихованцями займається тренер-викладач першої  категорії Солоп  Денис Ігоревич.  Відділення знаходиться в селі Новогригорівка.
За цей час були підготовлені: майстри спорту України міжнародного класу Будій Ірина та Сьомочкін Іван, 2 майстри спорту України, 15 кандидатів у майстри спорту України  та більше 50 спортсменів першого та масових спортивних розрядів. До складу національної збірної команди України на 2018 рік з рукопашному бою ввійшли Солоп Денис і Будій Ірина.

У відділенні дзюдо з 2007 року працює тренер-викладач другої  категорії Халілов Халіл Хасанович, Його спортсмени неодноразово ставали чемпіонами та призерами чемпіонатів Херсонської області, всеукраїнських турнірів та змагань районного рівня. Підготовлено 105 спортсменів масових розрядів.

У відділенні футболу працюють два тренера: тренер-викладач першої категорії Ропан Руслан Леонідович і з 2017 року - Удод Максим Ігоревич, який займається вихованцями в смт.Рикове.  З 2007 року  підготовлено 20 спортсменів першого спортивного розряду з футболу та понад 170 спортсменів масових розрядів.
Також з 2018 року відкрито відділення з футзалу.  За цей час вихованцям відділення  9 спортсменам присвоєно другий спортивний розряд. Спортсмени успішно виступали на чемпіонатах міста, району, чемпіонатах області та літніх юнацьких ігор молоді Херсонщини.

Відділення з тенісу настільного веде тренер-викладач Караманов Анатолій Леонідович, який за час своєї роботи тренером підготував  22 спортсмена масових спортивних розрядів.

З березня 2018 року в Генічеської районної ДЮСШ відкрилось відділення з гирьового спорту, в якому працює тренер-викладач Гнилянський Володимир Теодорович.

За час існування  ДЮСШ  у школі займались спортом понад 3000 дітей та підлітків міста  Генічеська та Генічеського району.
Серед вихованців Генічеської районної дитячо-юнацької спортивної школи Генічеської районної ради Херсонської області: учасники та чемпіони Європи, Кубків Європи, учасники чемпіонату світу, чемпіони та призери чемпіонатів України, Кубків України, Херсонської області, чемпіони та призери міжнародних турнірів та змагань.

Саійт ДЮСШ https://sportgenichesk.wixsite.com/sport 

Червень 2018






 


Як знайти: