Комунальний заклад "Херсонська школа вищої спортивної майстерності" Херсонської обласної ради

73016, м. Херсон, вул.М.Фортус, 38


Директор - Мотов Олексій Володимирович
Завідувач учбовою частиною - Давидова Світлана Олексіївна
Завідувач спортивним комплексом - Тимофєєв Євген Вадимович
Головний бухгалтер - Панкратова Ніна Харитонівна


(0552) 41-31-20, 41-31-21, 41-31-22, e-mail: svetlanaalexkx@mail.ru

Види спорту
Академічне веслування
Боротьба вільна, греко-римська
Важка атлетика
Веслування на байдарках та каное
Стрибки на батуті
Легка атлетика
Стрільба кульова

Херсонська школа вищої спортивної майстерності введена в експлуатацію в 1979 році як навчально-спортивна база олімпійської підготовки збірних команд України з веслувальних видів спорту.

Це єдина база олімпійської підготовки на Україні, яка знаходиться в сприятливих кліматичних умовах та має необхідну  для підготовки спортсменів-веслувальників акваторію. 

Херсонська школа вищої спортивної майстерності серед 33 ШВСМ України входить в десятку кращих шкіл України.

Школа  має 7 відділень: веслування академічне, веслування на байдарках і каное, стрільба кульова, стрибки на батуті, легка атлетика, важка атлетика та вільна боротьба,  в  яких займається 90 спортсменів основного складу (КМС, МС України, МСУМК, ЗМС) та 67 спортсменів змінного складу (резерв ШВСМ).

Всього спортсменами школи завойовано на Олімпійських іграх, починаючи з 1980 року: 4 золоті, 4 срібні та 5 бронзових нагород. На чемпіонатах світу та Європи здобуто понад 100 медалей різного ґатунку.

З 1979 по 2013 рік учасниками літніх Олімпіад були 26 спортсменів Херсонської ШВСМ.  Серед найбільш титулованих:
- олімпійські чемпіони 1980 року в Москві з веслування на байдарках і каное  Сергій  Чухрай  та Сергій Пострєхін, 
- призери  Олімпійських ігор 1988 року в Сеулі: Сергій Кірсанов, Василь Юрченко,  Микола Комаров та Павло Гурковський, Олександр  Марченко та  2004 року  в Афінах - Ганна Балабанова,
- заслужений майстер спорту України з веслування академічного Олена Олефіренко - краща спортсменка десятиліття Херсонської області (2000-2010 роки), багаторазова переможниця міжнародних змагань, володарка Кубку світу, чемпіонка Європи,
- заслужені майстри спорту України з веслування академічного, дворазові призери чемпіонатів Європи, переможці світових першостей, учасники Олімпійських ігор 2013 року у Лондоні Андрій Приведа і Олександр Коновалюк,
- майстри спорту України міжнародного класу, неодноразові призери чемпіонатів Європи, чемпіони Європи та світу 2014 року, учасники Олімпійських ігор 2012 року у Лондоні Артем Морозов і Дмитро Міхай.

На ХХХ Олімпійських іграх 2012 року у Лондоні Херсонщину представляло 10 спортсменів, 7 із них - вихованці Херсонської  ШВСМ   (на ХХІХ Олімпійських іграх 2008 року в Пекіні – 4 спортсмени).

У 2012 році 41 спортсмен входив до складу збірної команди України: на чемпіонатах України вони вибороли 38 золотих, 53  срібні і 47  бронзових нагород, 7 спортсменів школи виконали норматив майстра спорту України міжнародного класу та 13 спортсменів -  майстра спорту України.

Учні  Херсонської  ШВСМ і у 2013 році показали високі спортивні результати: 7 спортсменів  виконали норматив майстра спорту України міжнародного класу та 8 спортсменів -  майстра спорту України.

У 2014 році до складу збірних команд України входить 61 спортсмен: 35 -  до основного складу, 23 – кандидати  та 3 – резерв. 

Територія  школи - 2,7 га.

До спортивного комплексу школи входять ігровий спортивний зал (36х18), зал загальнофізичної підготовки (32х12), веслувальний басейн для академічного веслування, спортивний майданчик з рігополовим покриттям та   спортивний майданчик (24х15) зі штучним покриттям  для міні-футболу,  адміністративний корпус з готелем на 120 місць,  6 елінгів для збереження 300 човнів,  автопарк з 4 одиницями транспорту, майстерні та інші інженерні споруди.

До послуг спортсменів і тренерів працює медичний блок з фізіотерапевтичною апаратурою та масажними кабінетами, 2 сауни в приміщенні школи,  душові у приміщенні та на території,  фотолабораторія.  Методичний кабінет  забезпечений методичною та художньою літературою,  кіно - і відеотехнікою.

У школі працюють 27 тренерів-викладачів,  із них: 6 заслужених працівників фізичної культури і спорту України, 3 заслужені тренери СРСР, 19 заслужених тренерів України,  2 заслужені майстри спорту, 1 майстер спорту України міжнародного класу. 

Жовтень 2014 року


Як знайти:

Фото:

Нашi партнери