Новокаховська учбово-спортивна база "Динамо" зі стрільби із лука

74900, Херсонська область, м. Нова Каховка, проспект Дніпровський, 22А


Директор бази - Резнікова Оксана Леонідівна


(05549) 4-20-30

Види спорту
Стрільба із лука

У 1972 році за високі спортивні досягнення стрільців-лучників на базі стадіону «Будівельник» тресту «Каховсільбуд» за ініціативи  голови Херсонської обласної ради ФСТ «Динамо»  Анатолія Прокоповича Д’яченка  та тренера зі стрільби з лука Вадима Григоровича Резнікова  засновано спортивний комплекс – учбово-спортивна база «Динамо» зі стрільби з лука  м. Нова Каховка.

Центральною Радою ФСТ «Динамо» (голова – генерал Олександр Миколайович Богданов) були виділені кошти на будівництво першої черги готельного комплексу зі спортивним залом для стрільби з лука в зимовий період.
У 1974 році в зв’язку з широкою популяризацією стрільби з лука було збільшено склад тренерів та розпочато будівництво другої черги готельного комплексу із залом для стрільби на короткі дистанції. 
Керівниками Новокаховської УСБ «Динамо» зі стрільби з лука були:
- з 1972 по 1975 роки – Вергулес Василь Петрович;
- з 1975 по 1995 роки – Білан Юрій Миколайович;
- з 1996 по 1999 роки – Карабан Борис Леонідович;
- з 1999 по 2008 роки – Резніков Вадим Григорович

На сьогодні Новокаховська УСБ «Динамо» зі стрільби з лука є єдиною спеціалізованою базою зі стрільби з лука в Україні, якій надано статус бази олімпійської та паралімпійської підготовки спортсменів збірної           команди України. Її вдале географічне розташування в живописному місці поблизу річки Дніпро відкриває унікальні можливості для підготовки спортсменів світового рівня.

До спортивного комплексу учбово-спортивної бази «Динамо» зі стрільби з лука входить: готель на 60 місць, тренажерний зал, спортивний зал для стрільби в зимовий період, зал для стрільби на короткі дистанції, сауна, стрілецьке поле на 300 учасників змагань одночасно, трибуна для глядачів на 200 місць, що, в свою чергу, дозволило за 37 років існування провести на базі значну кількість навчально-тренувальних зборів, всеукраїнських та міжнародних змагань зі стрільби з лука.

За час існування бази тренерським складом Новокаховської УСБ «Динамо» зі стрільби з лука, а саме: заслуженими тренерами УРСР Резніковим Вадимом Григоровичем, Резніковою Тетяною Георгієвною, Демчук Валентиною Костянтинівною, заслуженим тренером України Павловим Владиславом Олексійовичем, тренерами Буслаєвою Тамарою Іванівною, Цигипою Ігорем Олексійовичем, Павловою Надією Валеріївною підготовлено одного заслуженого майстра спорту СРСР, 12 майстрів спорту міжнародного класу та понад 45 майстрів спорту.

Вихованці Новокаховської бази неодноразово прославляли динамівський рух за межами Батьківщини, займаючи п’єдестал і почесні місця на міжнародних змаганнях різного рівня:
- Тетяна Літерова – майстер спорту міжнародного класу,  неодноразова чемпіонка СРСР і УРСР;
- Людмила Аржаннікова – заслужений майстер спорту СРСР, світова рекордсменка, багаторазова чемпіонка світу, Європи, СРСР, УРСР;
- Владислав Павлов – майстер спорту міжнародного класу, дворазовий переможець першості Європи серед молоді (1983, 1985 р.), багаторазовий чемпіон та рекордсмен СРСР, УРСР в складі збірної команди України, багаторазовий призер «Гран-прі» Європи 2001 року;
- Сергій Телига – майстер спорту міжнародного класу, призер чемпіонату Європи, переможець Кубку СРСР 1983 року;
- Зоя Першукова – майстер спорту міжнародного класу СРСР, переможниця першості СРСР та Кубку СРСР;
- Ірина Волинець – майстер спорту України міжнародного класу, рекордсменка світу серед паралімпійців, учасниця Паралімпійських ігор 2008 року в м. Пекіні (Китай);
- Лариса Міхньова – майстер спорту України, учасниця Паралімпійських ігор 2008 року в м. Пекіні (Китай);
- майстри спорту міжнародного класу Георгій Резніков, Олена Лівадова, Віктор Виноградов, Олексій Резніков, Олександр Ялишев, Павло Лохматов.
Гідно прийняли естафету молоді динамівці:
- Юлія Резнікова – майстер спорту України міжнародного класу,  член національної збірної команди України зі стрільби з лука, чемпіонка Європи серед молоді в збірній команді України, бронзова призерка чемпіонату світу серед молоді, призерка чемпіонатів України, рекордсменка Європи;
- Олександра Бебешко  –майстер спорту України,  кандидат до національної збірної команди України, чемпіонка України серед юніорів, чемпіонка Європи серед молоді в збірній команді України, переможниця та призерка чемпіонатів України;
- Анастасія Павлова – майстер спорту України, чемпіонка України серед кадетів, призер міжнародних змагань «Золота осінь», член молодіжної збірної команди України.


Як знайти:

Просмотреть херсон везом на карте большего размера

Фото:

Нашi партнери