Льодовий спортивний комплекс "Фаворит-Арена"

73000, м. Херсон, вул. 49-ї  Гвардійської дивізії, 26


Директор - Колмик Сергій Вікторович


(0552) 33-22-26, 33-22-24

Види спорту
Хокей з шайбою
Фігурне катання на ковзанах

Державне підприємство "Льодовий палац «Фаворит – Арена» відкрито у Таврійському мікрорайоні міста Херсона у грудні 2008 року.
Будівництво палацу розпочалося у 2007 році в рамках державної програми «Хокей України».
Льодовий палац у Херсоні – другий, який відкрито в Україні у 2008 році: перший було збудовано  у вересні  у Донецьку.

Відповідно до Державної Програми «Хокей України» будівництво льодового комплексу  здійснювалось за рахунок коштів державного бюджету. На виконання загальнобудівельних робіт з державного бюджету було виділено 15 млн. грн., благоустрій території та підключення необхідних комунікацій здійснювалось зусиллями місцевої влади. Загальна вартість робіт з будівництва Льодового палацу склала близько 18 млн. грн.

Сьогодні «Фаворит-Арена» - це сучасний спортивний комплекс, збудований за міжнародним стандартами. Він займає площу 2 тис. кв.м і вміщує до 450 глядачів. 

Розмір льодового покриття становить 61 х 30 м.  Спортивний комплекс включає 4 роздягальні, 12 душових. Пропускна спроможність арени 1 тис осіб в день (масове катання на ковзанах).

18 жовтня  2014 року,  після тривалової перерви відбулась урочиста церемонія відкриття льодового палацу «Фаворит - Арена».

В урочистому відкритті Палацу взяли участь керівник апарату обласної державної адміністрації Володимир Клюцевський, голова постійної комісії обласної ради з питань науки, освіти, культури, молоді, спорту та зв'язків із ЗМІ Артем Кияновський, заступник директора Департаменту освіти і науки, молоді та спорту обласної державної адміністрації Віктор Меренков,  начальник управління молоді та спорту Департаменту освіти і науки, молоді та спорту обласної державної адміністрації Олександр Маломуж і перший проректор Херсонського державного університету Олександр Співаковський. 

В Україні існує лише чотири подібні ковзанки, побудовані за рахунок державного бюджету. Херсонський льодовий комплекс  передано в обласну комунальну власність, і за рахунок обласного бюджету тут будуть проводитися спортивні змагання, сотні дітей зможуть займатися фігурним катанням, хокеєм. Це дозволить виховувати молоде покоління більш здоровим та сильним.

Льодовий палац, який є одним з кращих льодових споруд в країні, відродився за сприяння обласної державної адміністрації. За ініціативи облдержадміністрації цей об'єкт рішенням сесії обласної ради прийнятий з державної власності в комунальну і переданий на баланс комплексної дитячо-юнацькій школі Департаменту освіти і науки, молоді та спорту облдержадміністрації.

Нагадаємо, відділення фігурного катання на ковзанах в Херсоні почало свій розвиток в спортивній школі зимових видів спорту в 2009 році. Зараз фігурне катання культивується в комплексній дитячо-юнацькій спортивній школі Департаменту освіти і науки, молоді та спорту облдержадміністрації.
Вихованці школи неодноразово брали участь, як у всеукраїнських змаганнях, так і в міжнародних турнірах. Величезна кількість кубків та медалей з різних змагань зібрано в колекції наших спортсменів.
Хокей зародився в Херсоні в 1995 році і почав свій розвиток на відкритому катку. А вже в 1998 році чемпіонати міста Херсона стали проводиться на більш високому рівні - на штучному льоду комплексу «Дніпро - хокей».
На основі кількох колективів був створений хокейний клуб «Дніпро», а через кілька років з'явилася і дитяча команда, яка з часом додала до своєї назви горде ім'я «Спартак».
Юні херсонські хокеїсти завоювали багато нагород в чемпіонатах України. Але найуспішнішим був сезон 2011/2012 років, коли хокеїсти Херсонській спортивної школи «Дніпро», вперше за 10 років стали переможцями першості України.

Оновлено  жовтень 2014


Як знайти:

Фото:

Нашi партнери