Спеціалізована дитячо-юнацька спортивна школа олімпійського резерву з футболу "Кристал" управління з питань фізичної культури та спорту Херсонської обласної державної адміністрації

73000, м.Херсон, вул.Богородицька, 16 (юридична адреса),
м. Херсон, провулок Військовий, 6, стадіон «Спартак». (місце знаходження адміністрації)


Директор закладу - Жосан Анатолій Миколайвич
Заступник директора -  Роль Вячеслав Анатолійович


тел/факс (0552) 49-83-97, моб. 050-510-78-45, e-mail: krystal.football.school@gmail.com

Види спорту
Футбол, футзал, пляжний футбол

Спеціалізована дитячо-юнацька спортивна школа олімпійського резерву з футболу «Кристал» (далі - СДЮСШОР) є позашкільним спеціалізованим навчальним закладом спортивного профілю - закладом фізичної культури та спорту.

СДЮСШОР є об’єктом спільної власності територіальних громад Херсонської області і утворена у 1976 році на базі міського спорткомбінату «Кристал» і до 2001 року була одним з його підрозділів. 

Засновник СДЮСШОР – управління з питань фізичної культу та спорту Херсонської облдержадміністрації, який є органом управління та головним розпорядником коштів закладу.  Статус «спеціалізованої» школа отримала у 1984 році. 

У 2009 році школі  надано вищу категорію.

СДЮСШОР в своїй діяльності керується Конституцією України, Законами України «Про фізичну культуру і спорт», «Про позашкільну освіту», Положенням про дитячо-юнацьку спортивну школу, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 05 листопада 2008 року № 983 (далі – Положення про ДЮСШ), іншими законодавчими і нормативними актами України та власним статутом, затвердженим наказом управління з питань фізичної культури та спорту  №298 від 18.07.2013 року.

Директор  закладу Жосан Анатолій Миколайович - майстер спорту України з футболу,  заслужений працівник фізичної культури і спорту України,  арбітр національної категорії, інспектор ФФУ, тренер першої категорії  - очолює школу  вже багато років.

У школі працює одне відділення футболу.  У СДЮСШОР на 2017/2018 навчальний рік  налічується 28 навчальних груп, з них:  1 група підготовки до вищої спортивної майстерності, 3 групи спеціалізованої підготовки, 8 груп базової підготовки та 16 груп початкової підготовки.Всього займаються футболом 464 вихованця.

Навчально-спортивну роботу в СДЮСШОР забезпечують 15 тренерів-викладачів, з яких 12 мають вищу освіту з фізичного виховання та спорту і  3 - вищу освіту та пройшли курси підвищення кваліфікації тренерів-викладачів.  5 тренерів-викладачів мають першу тренерську категорію, 2 – другу.          

 

Навчально-тренувальний процес в навчальних групах СДЮСШОР проходить на  стадіонах «Спартак», «Петровець», «Старт» міста Херсона, спортивному майданчику із природнім газонним покриттям загальноосвітньої школи-інтернату ім.Т.Г.Шевченка Херсонської обласної ради та на стадіонах Музиківської та Великокопанівської ОТГ, села Преображенка Чаплинського району.

Для офіційних календарних матчів чемпіонату області та першості України використовується  футбольне поле стадіону «Майстер-С» селища Антонівка міста Херсона.

У зимовий період навчально-тренувальні заняття проходять в спортивних залах ХВУФК, ХДУ, ПТУ № 2 ЗОШ № 27, № 31, № 36, № 44, № 46, гімназії № 6 міста Херсона та спортивні зали ЗОШ Музиківської та Великокопанівської ОТГ, села Преображенка Чаплинського району.
.
Учні зараховуються до СДЮСШОР  на підставі заяв батьків або осіб, що їх замінюють, медичного висновку про відсутність медичних протипоказань, що підтверджується записами в журналах, а також окремим списком з допусками лікарів, що знаходиться у медичної сестри.
Переведення учнів на вищі рівні навчання здійснюється на підставі контрольно-перевідних нормативів, визначених навчальною програмою з футболу, про що щорічно видаються накази по СДЮСШОР.

СДЮСШОР з футболу «Кристал» - незмінний учасник чемпіонату та першості України з футболу серед юнаків.

У сезоні 2007//2008 років футбольна команда юнаків СДЮСШОР «Кристал» у фіналі, який пройшов у 2008 році у м. Києві на стадіоні ім. В.М. Баннікова, стала переможцем першості України серед юнаків 1991/1992 років народження.

Команди СДЮШОР «Кристал» постійно беруть  участь в обласних змаганнях з футболу, які проводить обласна дитячо-юнацька  ліга, стають переможцями або призерами цих змагань. Неодноразово виборювали кубок  м. Херсона серед дорослих футбольних команд.

Кожного року декілька вихованців СДЮСШОР підписують контракти з професійним клубами або переходять підвищувати майстерність до дитячих футбольних академій України або інших спеціалізованих навчальних закладів спортивного профілю.

САйт СДЮСШОР http://www.crystal-school.ks.ua/ , https://www.facebook.com/crystalfootballschool/   (Фейсбук)

Жовтень 2017


Як знайти:

Фото:

Нашi партнери