Відділ культури і туризму Каланчацької районної державної адміністрації

75800, Херсонська область, смт Каланчак, вул.Чорноморська, 1


Начальник відділу - Лапенко Ірина Михайлівна
Головний спеціаліст - Блищик Едуард Петрович (спорт)


(05530) 3-17-63, 3-14-85, факс 3-15-08, e-mail: kulturakalanchak@ukr.net

Види спорту
Баскетбол, стрітбол
Волейбол, пляжний волейбол
Теніс настільний
Футбол, футзал, пляжний футбол
Пауерліфтинг

З метою створення умов для реалізації державної політики у сфері зміцнення здоров'я населення засобами фізичного виховання, фізичної культури і спорту та задоволення потреб у поліпшенні здоров'я, фізичному та духовному розвитку затверджено районну програму розвитку фізичної культури і спорту в районі на 2013-2017 роки.

Програма знаходиться на постійному контролі районної державної адміністрації. Хоча щороку зменшується фінансування програми, слабкою залишається матеріально-технічна база з фізичної культури і спорту району, але постійно проводиться робота по створенню сприятливих умов для розвитку фізичної культури і спорту, здійснюються заходи по збереженню та поновленню матеріально-технічної бази фізичної культури і спорту, підвищення ефективності роботи дитячо-юнацької спортивної школи.

В усіх навчальних закладах запроваджена багатоступенева система спортивних змагань (футбол, волейбол, баскетбол, державне тестування та ін.), де визначаються кращі спортсмени та комплектуються збірні шкіл для участі в районних, обласних змаганнях.

У загальноосвітніх закладах району працювало 19 гуртків спортивного спрямування, навчанням у яких охоплено 248 учнів. Результативно працюють гуртки Каланчацької № 1, Мирненської, Вадимської, Новопавлівської, Олександрівської  шкіл.



Сайт райдержадміністрації: http://rda-kalanchak.at.ua

 

 

Згідно Програми Спартакіади  у 2013/2014 навчальному році було проведено 9 спортивних  заходів, в яких взяли участь 989 учнів загальноосвітніх шкіл району, що становить 42% від загальної кількості школярів. 

 Найактивнішу участь в районних спортивних змаганнях взяли учні  Каланчацьких № 1, № 2, Новокиївської, Мирненської, Олександрівської, Вадимської, Олексіївської шкіл. Адміністрацією цих навчальних закладів забезпечено участь команд у всіх районних спортивно-масових заходах.

Найбільше перемог у районних змаганнях вибороли учні Каланчацької ЗОШ І-ІІІ ст. №1 ім. Н.К. Крупської. У їхньому активі дев´ять призових місць:  сім перших та  два третіх. У Каланчацької ЗОШ І-ІІІ ст. №2 шість призових місць: чотири других та два третіх. В учнів Новокиївської ЗОШ  І-ІІІ ст.. п´ять призових місць: два других та три третіх. Це свідчить про дієвість системи фізкультурно-масової роботи у закладах. 

Удосконаленню системи фізичного виховання учнів сприяє функціонування в районі комунального закладу «Дитячо-юнацька спортивна школа Каланчацької районної ради Херсонської області» - позашкільного навчального закладу спортивного профілю, який забезпечує розвиток здібностей вихованців в обраному виді спорту. У своїй структурі спортивна школа має відділення з таких видів: футбол, волейбол, баскетбол, теніс настільний. Спортивну базу закладу складає спортивний зал з роздягальнями та додатковими приміщеннями, стадіон (ігрові поля, споруди) власне обладнання та інвентар.

Роботою 18 секцій спортивної школи у 2013/14 навчальному році було охоплено 272 учні-спортсмени, що становить 12 % від загальної кількості учнів загальноосвітніх шкіл району. З них 80 - займаються у секціях з футболу, 60 - з волейболу, 44-з баскетболу, 46 - з тенісу, 42 - карате-до).

На базі ДЮСШ функціонувало 11 секцій,  на базі шести шкіл району – 9 секцій (Каланчацької ЗОШ № 2, Гаврилівської, Олександрівської, Роздольненської, Новокиївської, Новопавлівської ЗОШ).

Основною формою спортивної роботи ДЮСШ була участь вихованців у спортивних змаганнях різного рівня.   

Всіма видами фізкультурно-оздоровчої та спортивної роботи в районі охоплено близько 3 тис. чоловік. З метою залучення до занять фізичною культурою і спортом широких верств населення в районі заплановано 30 змагань з різних видів спорту. Проводяться масові культурно-спортивні заходи з нагоди відзначення державних свят, товариські зустрічі з футболу, баскетболу, волейболу з командами сусідніх районів області, показові виступи з важкої атлетики та пауерліфтингу. Традиційними стали змагання на Кубок ім. Т.Я.Левицького з волейболу, на Кубок воїнів-інтернаціоналістів з фут-залу, на Кубок, присвячений Дню незалежності України з міні-футболу, на Кубок „Пам‘яті спортсменів району” з футболу та Кубок районної газети „Слава праці”. В районі збережена інфраструктура фізкультурно-оздоровчої та спортивної роботи за місцем проживання. Активно ведеться робота в селах Червоний Чабан,  Олексіївка,  Новокиївка, Новопавлівка. 

В районі велика увага приділяється розвитку футболу, як наймасовішого виду спорту. З цією метою організовуються районні змагання з футболу, футзалу та міні-футболу. Збірна команда  району постійно бере участь в першості області з футзалу та футболу, в розіграші кубка області з футболу. 

У районі функціонують: стадіон, дев’ять футбольних полів, 17 спортивних залів, 59 спортивних майданчика та інші спортивні споруди, які надаються для занять фізичною культурою населенню, дітям, підліткам та спортсменам-інвалідам безоплатно.

З метою поліпшення умов для регулярних занять масовою фізичною культурою і спортом з 01 по 30 квітня 2014 року в районі проведено місячник «Спорт для всіх – спільна турбота».

Інформація про спортивне життя району постійно висвітлюється на сторінках районної газети „Слава праці”.


Як знайти:

Фото:

Нашi партнери