Сектор культури, молоді та спорту Іванівської районної державної адміністрації

75401, Херсонська область, смт Іванівка, вул. Крупської, 1


Завідувач сектору -  Саманчук Владислав Петрович

 


(05531) 3-12-85, факс (05531) 3-12-46, e-mail: ivan.kms@ukr.net

Види спорту
Бокс, кікбоксинг WAKO  та WRKA
Волейбол, пляжний волейбол
Теніс настільний
Єдиноборства (кіокушин карате, тхеквандо, традиційне окінавське  годзю-рю,  карате-до, айкідо, хортинг, універсальний бій, таїландський бокс Муей Тай)
Стрільба кульова
Футбол, футзал, пляжний футбол
Пауерліфтинг

У районі діє програма розвитку фізичної культури та спорту на перод до 2017 року.

Органи виконавчої влади та місцевого самоврядування вживають заходи щодо забезпечення розвитку фізичної культури і спорту в районі, підготовки та участі спортсменів у змаганнях як районного, так і обласного рівнів, надання допомоги спортсменам - членам збірних команд області та України стосовно участі у навчально-тренувальних зборах та замаганнях (кіокушин-карате).

В Іванівському районі значна кількість населення охоплена всіма видами фізкультурно-оздоровчої та спортивної діяльності. До їх послуг: районний стадіон «Колос», 16 спортивних залів, 15 футбольних полів, 48 – спортивних майданчиків. Функціонує комунальний заклад «Іванівський дитячо-юнацький клуб фізичної підготовки» (ДЮКФП), в якому є 7 навчальних груп: волейбол, кіокушин-карате, пауерліфтінг, настільний теніс, бокс, 3 секції з футболу, стрільба кульова, в яких займається 134 дитини.

Всіма видами фізкультурно-оздоровчої роботи в районі займається  близько 2870 чол.

Станом на 2016 рік  в Іванівському районі  у комунальному закладі «Іванівський дитячо-юнацький клуб фізичної підготовки» 136 дітей і підлітків займаються у 8 позашкільних секціях: бокс (10), волейбол (16), кіокушин карате (140), настільний теніс (10), пауерліфтинг (10), стрільба кульова (16), футбол (48, 3 секції), шашки (12).

В усіх загальноосвітніх закладах району проводяться заняття в шкільних спортивних секціях та гуртках. Працюють 2 спортивні клуби: "Ювентус" - при  Любимівській загальноосвітній школі та "Геркулес" -- при Іванівському аграрно-професійному ліцеї, там займається 75 дітей і молоді.

Команди району беруть участь в обласних спортивних змаганнях з баскетболу, волейболу, легкої атлетики, гирьового спорту, легкоатлетичного кросу V літніх спортивних ігор молоді.

За підсумками щорічної обласної спартакіади серед учнів загальноосвітніх навчальних закладів у 2015/16 навчальному році команда району посіла ІІІ місця в програмах «Стрільба кульова» та «Козацький гарт 2016».

На належному рівні в загальноосвітніх закладах району ведеться організація фізичного виховання. Серед усіх форм занять фізичною культурою чільне місце посідає організація годин здоров’я, Днів здоров’я і фізичної культури, тижня фізичної культури і спорту. Так, традиційним стали «Старти надій», проведення виховних годин «Фізкультура і спорт у моєму житті», проведення тижнів екології та здоров’я.

У 2017 році, вперше за 14 років, футбольна команда Іванівського району взяла участь в обласному чемпіонаті з футболу – ФК «Водовод» виступила у першості Херсонської області з футболу 2017 року серед аматорських команд, де зайняла почесне 3-тє місце. А футбольна команда «Южанець» с. Любимівка стала чемпіоном відкритого чемпіонату Генічеського району з футболу.

Також активними учасниками спортивного життя району є команда ветеранів футболу Іванівського району «Надія». Вони є постійними учасниками та неодноразовими призерами обласних змагань з футболу.


Як знайти:

Фото:

Нашi партнери