Відділ у справах сім’ї, молоді, фізичної культури та спорту Новокаховської міської ради

74900, Україна, Херсонська область, м.Нова Каховка, проспект Дніпровський, 28 


Начальник відділу - Таран Наталія Миколаївна
Головний спеціаліст -  


(05549) 4-33-02, 4-53-13, факс (05549) 4-55-91, e-mail:

Види спорту
Армспорт
Бодібілдінг
Більярдний спорт
Гирьовий спорт
Шахи, шашки
Екстремальний спорт(паркур, скейтбордінг, BMX, велотріал, роликовий спорт, спортивний туризм, скелелазіння)
Волейбол, пляжний волейбол
Єдиноборства (кіокушин карате, тхеквандо, традиційне окінавське  годзю-рю,  карате-до, айкідо, хортинг, універсальний бій, таїландський бокс Муей Тай)
Баскетбол, стрітбол
Бокс, кікбоксинг WAKO  та WRKA
Боротьба вільна, греко-римська
Спортивні танці, танці на пілоні
Фітнес
Велоспорт
Веслування на байдарках та каное
Вітрильний спорт
Гімнастика художня
Дзюдо, самбо
Легка атлетика
Теніс настільний
Стрільба із лука
Теніс
Спортивне орієнтування
Футбол, футзал, пляжний футбол

Основними напрямками роботи  відділу у справах  сім’ї, молоді, фізичної культури та  спорту Новокаховської міської ради  у сфері фізичної культури і спорту є:
- організація спортивно-масових заходів;
- контроль за станом розвитку фізичної культури та спорту;
- формування національної самосвідомості та патріотичного виховання молоді;
- забезпечення сприятливих умов для занять фізичною культурою та спортом різних верств населення;
- співробітництво зі студентською молоддю, молодіжними громадськими організаціями, учбовими закладами, спортивними клубами міста.

Міською радою розроблено та затверджено міську комплексну Програму розвитку фізичної культури і спорту на 2013-2017 роки.

Станом на грудень 2017 року  у Новій Каховці функціонує 209 спортмайданчиків та споруд, культивується 43 види спорту. У місті збережена і діє мережа дитячо-юнацьких спортивних шкіл, які фінансують за рахунок міського бюджету. У цих двох закладах займається 814 дітей. Розроблені і затверджені програми розвитку волейболу, баскетболу. Для реалізації останньої закладено 50 тис. грн. У 2017 році у місті відкрито літні майданчики для пляжного волейболу, на яких відбувся чемпіонат України. Шестеро провідних спортсменів Нової Каховки, які входять до складу збірних країни з різних видів спорту, отримують стипендію.

Сайт міської ради http://novakahovka.com.ua/index.php?lng=ua

Для популяризація в місті Нова Каховка здорового способу життя, залучення дітей до занять фізичною культурою та спортом з метою всебічного розвитку кожної дитини в місті функціонує мережа дитячо-юнацьких спортивних шкіл: ДЮСШ Новокаховської міської ради та ДЮСШ «Таврія»  ДЮСШ «Спартак» та ДЮСШ «Статор».

У дитячо-юнацьких спортивних школах займається 1067 дітей, що становить 18 % від всієї кількості дітей шкільного віку. Також, 65 дітей займається в футбольних секціях, які створено при громадській організації спортивний клуб «Енергія» та 30 дітей при футбольному клубі «Таврія».

Спортсменами-інвалідами в місті опікується філія обласного центру „Інваспорт” (спеціаліст О. Чоловська) та міська громадська організація спортивно-реабілітаційний клуб для інвалідів «Фенікс» (керівник Б. Корабельников), які тісно співпрацюють з відділом у справах сім'ї, молоді, фізичної культури та спорту щодо проведення в місті змагань та спортивно-масових заходів серед інвалідів з вадами зору, опорно-рухового апарату.

За останні 4 роки місто Нова Каховка є призером всіх обласних змагань. У найголовніших комплексних змаганнях – VІІ літніх спортивних іграх молоді Херсонщини 2014 року збірні команди Нової Каховки вибороли призові місця: баскетбол (юнаки, ІІІ місце), волейбол (дівчата, І місце), футбол (юнаки, ІІ місце), футзал - ІІІ місце, шахи - ІІ місце, шашки - ІІІ місце, настільний теніс - ІІ місце, спортивне орієнтування  - ІІІ місце, допризовна молодь  - ІІ місце, гирьовий спорт - ІІ місце, легка атлетика - ІІ місце.

В обласній Спартакіаді серед учнів загальноосвітніх навчальних закладів 2014 року збірні команди міста вибороли такі призові місця: волейбол (юнаки, ІІ місце та дівчата, І місце), легка атлетика -  ІІІ місце, «Шкіряний м'яч» - юнаки ІІІ місце.

В обласній Спартакіаді серед державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування збірна команда міста Нова Каховка посіла І загальнокомандне місце (волейбол - І місце, настільний теніс - І місце, шахи - І місце).

В обласній Спартакіаді серед депутатів обласних, районних та міських рад збірна команда міста Нова Каховка зайняла  ІІ загальнокомандне місце.

На ІІ літніх Юнацьких Олімпійських іграх, які відбулися в місті Нанкін (Китай), новокаховські спортсмени стали чемпіонами в таких видах спорту: Піскунов Гліб (легка атлетика, метання молоту), Калініна Ангеліна (теніс, жіночі пари).

У червні 2015 року Анастасія Павлова стала бронзовою призеркою І Європейських ігор 2015 року у Баку у командних змаганнях зі стрільби із лука у складі жіночої збірної Украї
ни.

ГРудень 2017


Як знайти:

Фото:

Нашi партнери