Дитячо-юнацька спортивна школа «Спартак» Херсонської міської ради

73025, м. Херсон, вул. Михайлівська, 5


Директор школи - Маломуж Олександр Іванович
Заступник директора - Кравець Валентин Якович


(0552) 45-44-84, e-mail: хerson-spartak@ukr.net

Види спорту
Академічне веслування
Бокс, кікбоксинг WAKO  та WRKA
Боротьба вільна, греко-римська
Єдиноборства (кіокушин карате, тхеквандо, традиційне окінавське  годзю-рю,  карате-до, айкідо, хортинг, універсальний бій, таїландський бокс Муей Тай)
Веслування на байдарках та каное
Гандбол, пляжний гандбол
Легка атлетика

Дитячо-юнацька спортивна школа «Спартак» Херсонської міської ради (далі -  ДЮСШ «Спартак») є позашкільним навчальним закладом спортивного профілю – закладом фізичної культури і спорту, який забезпечує розвиток здібностей вихованців в обраному виді спорту, визнаному в Україні, створює необхідні умови для гармонійного виховання, фізичного розвитку, повноцінного оздоровлення, змістовного відпочинку і дозвілля дітей та молоді, самореалізації, набуття навичок здорового способу життя, підготовки спортсменів для резервного спорту.

Засновник ДЮСШ «Спартак» - Херсонська міська рада. ДЮСШ створена відповідно до рішення Херсонської міської ради від 20.02.2015 № 1707  з метою ефективного використання бюджетних коштів.

До  2015 року ДЮСШ м. Херсона знаходилась у структурі  Херсонської обласної організації фізкультурно-спортивного товариства «Спартак».

ДЮСШ розташована за адресою: м. Херсон, вул. Михайлівська, 5.

Очолює ДЮСШ «Спартак» Маломуж Олександр Іванович, який призначений на посаду директора розпорядженням міського голови Херсонської міської ради від 10 березня 2017 року, має вищу освіту з фізичного виховання та спорту, спортивне звання «Майстер спорту СРСР».

ДЮСШ має першу категорію (наказ управління молоді та спорту Херсонської обласної державної адміністрації від 06.08.2015 року № 173-осн.). 

Заняттями з 7 видів спорту (бокс, боротьба вільна, веслування академічне, веслування на байдарках і каное, гандбол/пляжний гандбол, кіокушин карате, легка атлетика), 6 з яких  олімпійські (бокс, боротьба вільна, веслування академічне, веслування на байдарках і каное, гандбол, легка атлетика), займається 470  учнів.

6 видів спорту, а саме: бокс, боротьба вільна, веслування академічне, веслування на байдарках і каное, гандбол, легка атлетика. є пріоритетними для Херсонської  області та є профільними для Херсонського вищого училища  фізичної культури,

Станом на 01 вересня 2018 року в ДЮСШ передбачені 34 навчальні групи початкової підготовки, 21 група базової підготовки (бокс, боротьба вільна, веслування на байдарках і каное, гандбол, кіокушин карате, легка атлетика), 1 група спеціалізованої   підготовки (кіокушин карате)  та 2 групи підготовки до вищої спортивної майстерності (бокс, гандбол), всього 58 груп.
.
Навчально-спортивну роботу в ДЮСШ забезпечують 28 тренерів-викладачів, які мають вищу освіту з фізичного виховання та спорту: 11 тренерів-викладачів - вищу категорію тренера-викладача з виду спорту, 2 – першу, 13 – другу, 2 - без категорії.

У ДЮСШ працюють 6 заслужених тренерів України та 12 майстрів спорту.

 

 

ДЮСШ укладено договори про співпрацю з загальноосвітніми навчальними закладами та федераціями з видів спорту щодо її безкоштовного використання, а саме:
- Херсонською загальноосвітньою школою І-ІІІ ступенів №4 (вул. К. Хетагурова, 59),
- Херсонською загальноосвітньою школою І-ІІІ ступенів № 5  (вул. Сухарна, 9/4) ;
- Херсонською спеціалізованою школою І-ІІІ ступенів № 12 з поглибленим вивченням французької мови (вул. Фурманова, 1),
- Херсонською загальноосвітньою школою І-ІІ ступенів № 14  (вул. Гетьмана Сагайдачного, 20);
- Степанівською загальноосвітньою школою І-ІІІ ступенів № 17   (вул. Д.Говарда, 64);
- Комишанською загальноосвітньою школою І-ІІІ ступенів № 26 (вул.Ярослава Мудрого ( Радянська), 60).
-    Херсонським обласним відділенням  Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України (вул.Стрітенська (Р.Люксембург), 16) на використання водно-спортивної бази «Гарт»;
- комунальним закладом «Херсонська школа вищої спортивної майстерності Херсонської обласної ради» (вул. М. Фортус, 38);
- Херсонським вищим училищем фізичної культури Херсонської обласної ради (вул. П. Калнишевського, 2 а);
- Херсонською міською громадською організацією «Бокс-Херсон»  (вул. Карбишева,19);
- Херсонською обласною федерацією кіокушин карате та рукопашного бою (вул. Морська, 8 та Перекопська, 161);
- Спортивним клубом «Факел» (пров. Янтарний,5);
- Федерацією тайського боксу (вул. Котляревського, 78);
- Спортивним клубом «Таурус» (вул.  Пилипа Орлика (9-го Січня), 49);
- Обласною ДЮСШ ХОО ФСТ «Спартак» (вул. Лавреньова, 13).

За сприятливих погодних умов для проведення навчально-тренувальних занять використовується спортивний майданчик із тренажерами, що встановлені на території міського парку, також вихованці спортивної школи тренуються на території парка ім. Шевченка.

У період 2015-2017 років спортивною школою підготовлені один майстер спорту України, 10 кандидатів у майстри спорту України, 309 спортсменів масових розрядів.
Найбільшими досягненнями останніх двох років є перемога Ісмаілова Ельдара на чемпіонаті Європи з кіокушин карате у м. Варна (Болгарія) у вазі до 90 кг.
На чемпіонаті Європи серед юнаків з кіокушин карате  Гаран Іван посів друге місце, Башевець Денис та Роман Олександр стали бронзовими призерами.

Вихованки ДЮСШ Попович Т., Сорокіна О., Ткаченко Ю., Сурган Д., Гречка К., Гречка М. у складі  збірної команди області перемогли у чемпіонаті України з пляжного гандболу та вибороли  бронзові медалі у чемпіонаті України з гандболу у суперлізі.

Навчання у ДЮСШ починається з 1 вересня і триває впродовж року. Учбово-тренувальні заняття проводяться за планом розрахованим на 52 тижні для груп початкової підготовки та попередньої базової підготовки. Відповідно до рапортів тренерів-викладачів усіх відділень, заяв батьків та медичної довідки  видано відповідні накази.

Навчально-тренувальні групи з видів спорту комплектуються з числа учнів, які мають попередній спортивний розряд (спортивне звання). В окремих випадках, за рішенням тренерської ради  до групи можуть бути зараховані учні, які не мають попереднього спортивного розряду, але за своїми даними підготовлені до оволодіння програми цієї групи, у разі виконання контрольних нормативів, визначених навчальними програмами з видів спорту та за наявності медичної довідки про стан здоров'я з визначенням рекомендацій щодо занять будь-яким видом спорту.

Переведення учнів за роками навчання в групах з видів спорту здійснюється на підставі наказу по ДЮСШ, за умови позитивної динаміки приросту спортивних показників, виконання ними нормативних вимог визначених навчальними програмами з окремих видів спорту, на підставі контрольно-перевідних нормативів, та за результатами участі у спортивних змаганнях різного рівня.

Старий сайт http://spartak.ks.ua/djussh/26 

Серпень 2018


Як знайти:

Фото:

Нашi партнери