До дракона приєдналася саламандра

Європейські ігри-2023 отримали ще одного талісмана. 
Учасників та вболівальників наймасштабнішого спортивного форуму Старого світу, який прийматимуть польські міста Краків та Малопольща наступного року, зустрічатимуть відразу два талісмани Ігор. Компанію дракону Кракусеку складе саламандра. 
Нагадаємо, днями організатори офіційно представили талісман Європейських ігор-2023 – саме дракона був фаворитом як серед підписників соцмереж турніру, так і серед журі. Та обговорення було бурхливим і не закінчилося моментом оголошення переможця. 
Серед останніх трьох проєктів саламандра і дракон йшли пліч-о-пліч, кількість голосів була максимально близькою. Чорно-золота ящірка, авторства десятирічної школярки з Войнича Глорії Горік, підкорила серця інтернет-користувачів та Оргкомітету. Організатори вирішили втілити в життя гасло Євроігор-2023 та зробити Сандру талісманом спортивного форуму. 
«Девіз Ігор – «Ми – єдність». Тож ми вирішили, що нашому дракону потрібна компанія, – зізнається голова Організаційного комітету Марчін Новак. – У минулому я брав участь у багатьох спортивних заходах, на яких було два, а то й три талісмани, і це спрацьовувало чудово. Талісмани можуть взаємодіяти, і я думаю, що чим більше їх, тим більша ймовірність того, що вони будуть пов'язані з аудиторією».
Відзначимо, вогняна саламандра мешкає на півдні Польщі – у регіоні, де відбудуться Європейські ігри. Саме слово в перекладі з перської означає «живе у вогні». На думку організаторів, Сандра почуватиметься чудово в компанії Кракуса, і вогонь  миру пошириться на Малопольщу. Сандра символізує реальну істоту, тоді як дракон походить із легенд. Разом вони поєднують два світи – так само, як це робить спорт. Адже поняття олімпізму на своєму символічному рівні стосується поєднання протилежних елементів.


Фото:

Нашi партнери