Cимвол Кракова стане талісманом Європейських ігор-2023

Підбито підсумки конкурсу, в якому взяли участь майже 2500 робіт. 
Комісія обрала три кращі проєкти , за які голосували у Facebook. Серед вболівальників довго точилася запекла боротьба між трьома фіналістами: драконом «Кракусеком», саламандрою «Сандрою» та риссю «Рішардом». Перші два довго йшли пліч-о-пліч, але саме дракон авторства 15-річної Катажини Бішти з Лібіонжу виявився переможцем. 
Слід відзначити, що ця міфічна рептилія є символом Кракова. Легенда про звіра, що мешкав у гроті під замком на Вавельському пагорбі, передавалася з вуст у вуста ще в Середньовіччі. Впродовж століть оповита таємницею істота викликала страх у найменших, але в наші дні вона почала набувати приємнішого вигляду. Так само, як і у конкурсі на талісман Європейських ігор (Краків/Малопольська) 2023 року. 
«На великих спортивних заходах важливим елементом завжди є талісман. З одного боку, це стосується місцевої культури чи символів, з іншого — дозволяє вболівальникам активніше брати участь у події. Він є візитною карткою заходу та надовго залишається у пам'яті як спортсменів, так і вболівальників. Тому важко уявити, що Краків та Малопольщу можна було б краще проілюструвати іншим проєктом, окрім силуету дракона», – розповів президент European Games-2023 Марцін Новак. 
Дизайн Каші тепер перемальовуватиметься графічними дизайнерами, щоб на його основі можна було створити потрібний талісман. Великий, який зустрічатиме спортсменів та вболівальників в аеропортах і на аренах, і менший, який поціновувачі спорту зможуть забрати додому як сувенір з Європейських ігор у Кракові/Малопольська-2023.


Фото:

Нашi партнери