У світі пстартував Олміпійський тиждень смпортуУ світі

Вісім років цей суспільно важливий проєкт, ініційований Європейською Комісією, спонукає людей до здорового способу життя – бути активними та спортивними. Він проходить в країнах Старого світу з 23 по 30 вересня 2022 року
У 2018 році Україна вперше отримала право приєднатися до однієї з наймасовіших ініціатив ЄС у сфері фізичної культури. А починаючи з 2019 року координатором цієї спортивної події в Україні виступає Національний олімпійський комітет, який разом з амбасадорами ЄТС – іменитими медалістами Олімпійських ігор: президентом НОК України Сергієм Бубкою, Оленою Говоровою, Ольгою Саладухою, Наталією Добринською та Анастасією Коженковою – ініціює різноманітні заходи, які популяризують спорт та закликають суспільство активніше долучатися до нього.

Ццього року традиційні заходи  пройдуть менш масштабно. 
Як і в минулі роки, впродовж кількох тижнів у різних регіонах під гаслом #BeActiveПеремагай, проходитимуть активності всеукраїнських проєктів НОК «Олімпійський урок», #DoLikeOlympians,  #OlympicLab, під час яких можна буде не лише дізнатися про спорт, а й спробувати себе в різних видах разом з відомими олімпійцями. 
Кожен бажаючий може долучитися до ініціативи звернувшись до регіонального відділення й дізнатися про заходи, що проходять в тій чи іншій області під гаслом #BeActive, чи взявши участь в онлайн челенджі #BeActive – «Будь переможцем»! 
Бути активним – це набагато більше, ніж щодня робити вправи та тренуватися, щоб залишатися у формі. Бути активним означає бути відданим собі, рішуче йти вперед, впевнено долаючи перепони. І в цьому у пригоді нам стає спорт. 
Друзі, будьте активним, здоровими та сильними, тренуйте тіло і дух щодня. Маленькими кроками до великої перемоги!


 


Фото:

Нашi партнери