Андрій Проценко – переможець етапу «Діамантової ліги» в Лозанні2

Стадіон в Лозанні став саме тією ареною, на якій Андрій Проценко встановив свій особистий рекорд, стрибнувши в 2014 році на 2.40 метрів. А роком раніше Богдан Бондаренко вперше в кар’єрі тут подолав 2.41 м, які й досі залишаються рекордом змагань. 
26 серпня 2022 року «Діамантова ліга» в Лозанні знову стала щасливою для Проценка. І нехай цього разу він не показав своїх найкращих результатів, та все ж зміг перемогти. 2.24 м цілком вистачило для того, щоб за спробами залишити позаду й чемпіона світу катарця Мутаза Есса Баршима, й талановитого американця ДжуВона Гаррісона. Але крім перемоги цим стрибком Андрій також забезпечив собі місце у фіналі «Діамантової ліги», який 7-8 вересня відбудеться в Цюриху. 
«Я не дуже щасливий з того, який результат показав сьогодні. Умови були не надто легкими. Але я радий, що мав змогу стрибати тут, в такій неймовірній атмосфері. Я задоволений цим сезоном, я стрибав у фіналах чемпіонатів світу і Європи, й на обох виграв медалі. Тепер мені вдалося кваліфікуватися до фіналу «Діамантової ліги» в Цюриху, і я вже не можу дочекатися, аби дізнатися, яким же буде продовження цього сезону», – сказав Андрій Проценко в інтерв’ю організаторам. 
Марина Бех-Романчук знову стала найкращою серед європейських стрибунок потрійним, з результатом 14.31 м замкнувши трійку найсильніших у Лозанні. Перемогла венесуелка Юлімар Рохас (15.31 м), а ямайчанка Шанейка Ріккеттс була другою (14.64 м). 
Лише сходинки до першої трійки не вистачило Анні Рижиковій. Вона фінішувала четвертою з бігу на 400 метрів з бар’єрами (54.59 с). Вікторія Ткачук була шостою (55.29 с). А перемогла з рекордом змагань Фемке Бол з Нідерландів (52.95 с).


Фото:

Нашi партнери