ХVІ літній Європейський юнацький олімпійський фестиваль

 З 24 по 30 липня 2022 року  у м. Банська Бистриця (Словаччина) відбудеться XVІ літній Європейський юнацький олімпійський фестиваль (ЄЮОФ. 
Європейський фестиваль - найпрестижніші континентальні змагання для юних спортсменів віком від 14 до 18 років, які змагатимуться в 11 видах спорту: баскетболі, бадмінтоні, велоспорті, волейболі, гандболі, гімнастиці спортивній, дзюдо, легкій атлетиці, плаванні, тенісі, триатлоні. 
У Словаччині українська національна юнацька збірна буде представлена 46-ма спортсменами, які виступатимуть у 6 видах спорту, а саме: бадмінтоні, велоспорті, дзюдо, легкій атлетиці, спортивній гімнастиці та плаванні.

З поіменним списком команди України на ЄЮОФ-2022 можна ознайомитися за посиланням: https://noc-ukr.org/.../sklad-komandi-ukraini-na-eyuof-2022/ 
Зауважимо, що участь України  в ЄЮОФ стала можливою завдяки постійному діалогу щодо розв'язання усіх організаційних питань президента Національного олімпійського комітету України Сергія Бубки з Європейськими Олімпійськими Комітетами на чолі зі Спіросом Капралосом, вагомій підтримці з боку Організаційного комітету фестивалю та Національного олімпійського комітетів Словаччини, який організував тренувальний табір напередодні старту змагань, а також скоординованій спільній позиції з Міністерством молоді та спорту України. 
Стежте за новинами літнього ЄЮОФ-2022 на офіційному сайті Національного олімпійського комітету України: www.noc-ukr.org, а також на сторінках НОК України/Олімпійська команда в соціальних мережах. EYOF Banská Bystrica 2022 #НОК #Україна #УкраїнськийСпорт #Ukraine #UkrainianSport 
Довідково. Заснований 1990 року за ініціативи президента МОК Жака Рогге, Європейський юнацький олімпійський фестиваль став одним із найпрестижніших змагань Європи для юних спортсменів. 
Представники України під егідою Національного олімпійського комітету беруть у ньому участь з 1993 року. Відтоді юними олімпійцями здобуто 223 медалі – 68 золотих, 80 срібних та 74 бронзових.
Європейські юнацькі олімпійські фестивалі – чудова школа для майбутніх перемог. У різні роки участь у літніх ЄЮОФ брали Яна Клочкова (плавання), Єлизавета Бризгіна, Богдан Бондаренко, Ярослава Магучіх (легка атлетика), Георгій Зантарая (дзюдо), Дарія Згоба, Ілля Ковтун (спортивна гімнастика) та багато інших відомих  українських спортсменів.



Фото:

Нашi партнери