У Польщі стартували Європейські університетські ігри-2022

З 14 по 31 липня 2022 року у місті Лодзь (Польща) проходять Європейські університетські ігри. У змаганнях беруть участь 5 тис. студентів із 400 університетів 40 країн світу. У програму змагань увійшло 20 видів спорту. 
17 липня відбулася офіційна церемонія відкриття Європейських університетських ігор.
Змагання об’єднали близько 5 тис. учасників зі 40 країн світу, які представляють 400 університетів. Церемонія розпочалася парадом країн-учасниць, під час якого збірні крокували з прапорами та символікою університетів.\ Україну представляють 234 студенти з 45 ЗВО, які будуть змагатися в 16 видах спорту: бадмінтон, баскетбол, баскетбол 3х3, водне поло, волейбол, волейбол пляжний, гандбол, дзюдо, карате, кікбоксинг, теніс настільний, тхеквондо (ВТФ), пляжний гандбол, футбол, футзал і шахи
Протягом першого дня відбулися змагання, у яких українські спортсмени вибороли 1 золоту, 2 срібні та 3 бронзові медалі. 
Кікбоксер Михайло Сердюк виборов золоту нагороду у дисципліні повний контакт, срібло отримав Михайло Пашков у дисциплінах повний контак і напівконтакт. Герасемчук Ростислав, Базюк Богдан і Юр’єва Вікторія здобули бронзові нагороди. 
Участь у півфінальних поєдинках взяли Станіслав Данічев, Закарія Джалілов, Богдан Ситник, Іван Осіян і Святослав Гасюк. Сьогодні, 18 липня 2022 року, вони продовжать боротьбу за золото. 
Перемогу у змаганнях із волейболу вибороли студенти Сумського державного університету та дівчата Західноукраїнського національного університету, а українські футзалістки впевнено перемогли суперниць із Норвегії. 
Жіноча команда з шахів Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського додала в актив дві нічиї та одну перемогу, а хлопці – дві поразки та одну перемогу. 
Дві команди Сумського державного університету провели чергові зустрічі з пляжного волейболу. Дівчата здобули впевнену перемогу над латвійською командою, хлопцям довелося зіграти дві гри з хорватами та австрійцями. 
Студентки Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника перемогли команду з Польщі у баскетболі 3х3. 
З детальною інформацією про Європейські університетські ігри та українську збірну можна ознайомитися за посиланням

За інформацією прес-служби КФВС МОН 



Фото:

Нашi партнери