Юрій Скворцов і Мірослава Мізернюк – срібні призери Всесвітньої Гімназіади-2022 зі спортивного орієнтування

З 14 по 22 травня 2022 року у світі шкільного спорту відбулась визначна подія– Гімназіада 2022!. У змаганнях взяли участь 3600 учасників із 63 країн світу.

Незважаючи на військовий стан в Україні, українська команда у складі  93 учнів та учениць віком від 16 до 18 років гідно представили країну на Гімназіаді у Франції.

Всебічну підтримку  і допомогу  в організації та підготовці учасників до участі у Всесвітній Гімназіаді надали Міністерство освіти і науки України (Сергій Шкарлет), Міністерство молоді та спорту (Вадим Гутцайт), Міністерство освіти Франції (Жан-Мішель Бланкер), Міжнародна федерація учнівського спорту (Лоран Петринці), Українська федерація учнівського спорту (Роман Греба), всеукраїнські федерації та тренери з видів спорту, Комітет з фізичного виховання та спорту МОН України та його філії. 
 Юні спортсмени виступили у таких видах спорту: бадмінтон, баскетбол 3х3, бокс, боротьба вільна, боротьба греко-римська, волейбол пляжний, гімнастика спортивна, дзюдо, легка атлетика, плавання, спортивне орієнтування, брейкінг, теніс настільний, тхеквондо (ВТФ), регбі 7, стрільба з лука та фехтування. 
Протягом змагальних днів юні спортсмени х України показали, що українці  – сильна нація  і довели це всьому світові, виборовши 48 медалей: 11 золотих, 18 срібних та 19 бронзових.Херсонська область  у складі збірної учнівської команди України була представлена у спортивному орієнтуванні двома спортсменами – Юрієм Скворцовим (Херсонський центр дитячої та юнацької творчості) та Мирославою Мізернюк (Херсонський будинок дитячо-юнацької творчості), які у підсумку стали срібними призерами Всесвітньої Гімназіади у командному заліку. 
У виступах на окремих дистанціях  Юрій посів 7-е  місце (середня листанція) та 10-е  місце )спринт), а Мирослава – 11-е місце (середня дистанція) та 14=е місце  (спринт)

Результати виступів учнівської збірної по видам спорту за цим посиланням.

Зазначимо, що наступна Всесвітня Гімназіада відбудеться в Бахрейні у 2024 році.

 Прес-служба КФВС МОН 


Фото:

Нашi партнери