Українці вибороли 6 нагород на Кубку світу з веслування на байдарках і каное

З 20 по 22 травня 2022 року у чеському місті Рачіце відбулися перші офіційні міжнародні старти цього сезону з веслування на байдарках і каное.

Понад 500 спортсменів з 50 країн і п’яти континентів взяли участь у Кубку світу (2022 ICF CANOE SPRINT WORLD CUP).Україну на змаганнях  представляли спортсмени і тренери  Київської, Дніпропетровської, Одеської, Львівської, Тернопільськлї, Івано-Франківської, Волинської, Вінницької, Харківської, Полтавської, Запорізької, Житомирської, Хмельницької, Миколаївської і Херсонської областей.

Щодо виступів українських спортсменів, то національна збірна України розділила 3-4 місце в медальному заліку  В 21 виді програми спортсмени здобули для України 3 золоті, 2 срібні та 1 бронзову нагороду. Крім того, українські веслувальники стартували ще у 10-ти головних фіналах.
У заключний день змагань представники збірної України завоювали три медалі.
Каноїстка Людмила Лузан до здобутого золота на 1000 м, додала нагороду найвищого ґатунку на вдвічі коротшій дистанції. «Це ще раз доводить, що ми найсильніша нація і скоро здобудемо нашу найголовнішу перемогу. Слава Україні!» - не могла стримати емоцій після фінішу дворазова медалістка Олімпійських ігор-2020.
Ще одне золото принесла Україні байдарка-двійка Олег Кухарик/Ігор Трунов, яка була найшвидшою на 500 м.  На цій же дистанції в міксті каное-двійок срібними призерами стали українська сім’я Андрій Рибачок та Анастасія Четверікова.



Фото:

Нашi партнери