23 травня – День спортивної боротьби

23 травня борцівське співтовариство відзначає міжнародний День спортивної боротьби!23 травня борцівське співтовариство відзначає міжнародний День спортивної боротьби!

У 1904 році в цей день у Відні стартував перший чемпіонат світу з боротьби. А кілька років тому – ця дата стала офіційним святом, для всіх хто присвятив своє життя цьому благородному виду спорту.

Після, того, як в 2013 році спортивна боротьба виявилася на межі виключення з програми Олімпійських Ігор – Міжнародна Федерація пішла на рішучі заходи – зміна керівництва, правил, назви організації (FILA було перейменовано в United World Wrestling). МОК високо оцінив зміни, які зробили древній вид спорту ще більш видовищним і боротьба знову стала окрасою Олімпійських Ігор.

Після здобуття незалежності Україна одразу посіла почесне місце в борцівському світі. Золоті медалі Олімпійських Ігор здобули вільник Ельбрус Тедеєв, класики В’ячеслав Олійник та Жан Беленюк, а також Ірина Мерлені – перша чемпіонка в світі з жіночої боротьби. Також срібні нагороди Олімпіади в різні роки виборювали вільники Євген Буслович, Андрій Стадник, Валерій Андрійцев, Парвіз Насібов, а бронзові медалі здобули Заза Зазіров, Тарас Данько, Ірина Коляденко та Алла Черкасова.

Вже наступного року українські борці змагатимуться за олімпійські ліценізї, але зараз перед нашою країною та всіма її громадянами стоїть інший виклик – перемогти російських загарбників та прогнати ворога зі своєї землі. Під час війни вітчизняні спортмени продемонстрували цілому світу незламність української натури, сміливіть та наполгеливіть. Незважаючи ні на що, наші борці їздять на змагння та перемагають! Віримо в Україну, віримо в перемогу! Тому, що боротьба в українців в крові!


Фото:

Нашi партнери