Володимир Євонов: «Напередодні чемпіонату світу ми плануємо виступити на кількох міжнародних турнірах»

У Львові розпочався навчально-тренувальний збір чоловічої збірної з вільної боротьби.  Про це  28 квітня 2022 року  на сайті повідомляє пресслужба Асоціації спортивної боротьби України, яка  поспілкувалась з головним тренером та розпитали до яких змагань готується команда в умовах війни   


Дорога до Львова

«Після того, як Асоціація спортивної боротьби знайшла можливість провести збір у Львові, ми розіслали запрошення всім збірникам і попросили повідомити, хто зможе приїхати, а хто ні. Адже ми розуміли, що в умовах війни, не всі зможуть приєднатись до команди. Наприклад, Магомед Закарієв, зателефонував і пояснив, що він повинен бути зі своєю великою родиною, адже Одеса зараз під прицілом і він не може покинути рідних в хвилину небезпеки.  Це природне бажання, що викликає повагу.

Нашою метою зараз було зібрати всіх, кого зможемо, щоб подивитись хто є в строю, хто в якому стані. Адже помітно, що в декого не було можливості тренуватись.

Скажу відверто, що вибратись з окупованого Херсону теж було непросто. Ми скористались коридором, якого вже  зараз фактично немає. Ми виїжджали кількома машинами, довелось проїхати безліч блокпостів. З нами також їхали і спортсмени збірної – перший номер у вазі 65 кг Ерік Арушанян, перспективний молодий хлопець Алі Мєсувєтов та молодий перспективний тяж Альберт Єрмаков. Також з нами їхали тренери з Херсонського спортивного училища з кількома спортсменами, то вони поїхали на базу в Южний тренуватись. Адже частина студентів спортивного училища, серед яких близько тридцяти борців, весь час від початку війни перебувала в училищі, ночували в підвалах. Ми виїхали практично останні.»

Про НТЗ

«Загалом до Львова зараз приїхало більше 50 чоловік, як дорослих, так і тих хто виступає по U23. В нас тут є два килима і тому ми працюємо в дві зміни, розділили команду по ваговим категоріям і проводимо по два тренування вранці та ввечері. З десятої ранку до другої, перше тренування і через півтори години – вечірнє.

Ми зараз потроху втягуємось в процес, хочемо показати хлопцям щось нове, відпрацювуємо техніку.

Хотів би подякувати всім хто долучився до організації збору під час війни, за організацію проживання та харчування спортсменів. Це в першу чергу заслуга Президента Асоціації спортивної боротьби України Юрія Копитко та партнерів Асоціації. Дякуємо за підтримку Міністерству молоді та спорту та особисто міністру Вадиму Гутцайту. Команда вдячнакерівнику Навчально-спортивної бази літніх видів спорту МОУ-СКА Руслану Сенику.

Коли ми всі зібрались, то в перший день зробили таку зустріч неформальну, де поспілкувались з спортсменами, обговорили ситуацію в країні, поговорили про перспективи вітчизняної боротьби. Звичайно, що в хлопців зараз дуже багато запитань. Всіх цікавить, як буде відбуватись відбір на чемпіонат світу. Я зараз пишу новий план для збірної команди. І наразі можу озвучити тільки приблизну стратегію.


Фото:

Нашi партнери