Видатного тренера Херсонщини Євгенія Вечерка привітали з 80-річчям та нагородили Почесною відзнакою Херсонської обласної ради

15 лютого 2022 року Херсонська обласна рада привітала з 80-ю річницею людину, яка є легендою у сфері спорту нашого міста – старшого тренера відділення тенісу настільного КЗ «Херсонський фаховий спортивний коледж» Херсонської обласної ради Вечерка Євгенія Матвійовича.


Протягом багатьох років він веде підготовку спортсменів, членів збірних команд України, серед яких є учасники Олімпійських Ігор, Чемпіонатів Європи, академіки, професори, які гідно представляють нашу державу у всіх галузях. Так, Євгеній Матвійович підготував 4 майстрів міжнародного класу, 76 майстрів спорту СРСР та України, 7 переможців першостей Європи, 5 чемпіонів СРСР. Серед його вихованців і Жмуденко Ярослав – учасник ХХХ Олімпійських ігор 2012 року  в Лондоні.

Однак, не дивлячись на свій довгий життєвий шлях, Євгеній Матвійович і сьогодні приймав гостей у спортивній залі настільного тенісу Херсонського фахового спортивного колледжу. Він самовіддано продовжує тренувати молодь і передавати їм свої спортивні вміння. Тим паче зі слів самого ювіляра він багатий дідусь, який має шестеро онуків і увесь свій час віддав та віддаватиме й надалі розвитку спорту у молоді.

За вагомий особистий внесок у розвиток та популяризацію фізичної культури і спорту та з нагоди 80-річчя від дня народження Почесною відзнакою Херсонськоъ обласної ради. нагороджено заслуженого тренера України Євгенія Вечерка.

Довідково: Трудова біографія Євгенія Матвійовича пов’язана зі спортом понад півстоліття. Євгеній Матвійович - майстер спорту СРСР (1967), заслужений тренер України (1986), арбітр міжнародної категорії з настільного тенісу (1990), заслужений працівник фізичної культури та спорту України (2002), нагороджений Почесною Грамотою та медаллю Верховної Ради України «За особливі заслуги перед українським народом» (2017),  орденом «За заслуги» ІІІ ступеня (2020), Почесний громадянин м. Херсона (2020), президентський стипендіат (2021).

Євгеній Матвійович народився 15 лютого 1942 року у м. Херсоні, почав працювати з 14 років, з 1956 по 1960 роки навчався у Херсонському машинобудівному технікумі.

У 1960 році почав працювати на Херсонському машинобудівному заводі ім. Г.І. Петровського. А з 1965 по 1970 роки перейшов працювати на Херсонський завод карданних валів. У 1964-1965 роках був чемпіоном ЦР «Авангард», в 1967 році став чемпіоном України. У 1968 році закінчив  Миколаївський педагогічний інститут за спеціальністю викладач фізичного виховання.  З 1970 по 1981 роки працював в обласному спортивному комітеті головним тренером навчально-спортивного відділу.

З 1988 року і по теперішній час  працює в Херсонському фаховому спортивному коледжі Херсонської обласної ради. Більше 500 разів його спортсмени-учні ставали переможцями та призерами всеукраїнських та міжнародних змагань.

У 1986 році став кращим тренером України, працював зі збірною командою України, як перший суддя міжнародної категорії на Херсонщині серед всіх видів спорту, приймав участь у суддівстві чемпіонатів СРСР, України, Європи, світу.

Наразі Євгеній Матвійович активно займається розвитком настільного тенісу в Херсонській області, користується заслуженим авторитетом серед спортивної громадськості області та України, колективу педагогів  коледжу та спортсменів.

Пресслужба Херсонської обласної ради


Фото:

Нашi партнери